maanantai 7. syyskuuta 2015

Ypäjän kisat ja 15 vuotta hevosenomistajana

Hoksasin yhtäkkiä että syyskuun alussa tuli täyteen 15 vuotta hevosenomistajuutta! Toki tuohon mahtuu yksi puolen vuoden tauko, mutta joka tapauksessa syyskuussa 2000 tamma Rusthållets Cassandra tuli taloon. Siitä on kuljettu pitkä matka. :)

Totti on asunut nyt tosiaan viikon verran isolla tallilla pihatossa, tällä hetkellä yhden kiltin poniruunan kanssa.

Viimeiset kolme päivää ovat menneet Ypäjällä Suomenratsujen kuninkaallisissa. Tuo on kyllä aivan ainutlaatuinen tapahtuma!

Ensin perjantaina oli kauden toisen kisastartin vuoro. Laittelin Totin valmiiksi aamulla ja sitten lähdimme ratsuttaja-Karon kanssa kohti Ypäjää, tähtäimessä he C:1, avoin 4-6- vuotiaille.
Tällä kertaa valmisteluissa oli haasteena myös harjan laitto, jonka osalta pääsin viimeksi pälkähästä. Onnistuin tekemään ranskanletin joka pysyi suht koht kuosissaan. Eli ehkä en leikkaakaan Totille ihan vielä ratsuharjaa.. ;)

Ypäjällä olimme aikataulussa mutta samassa verryttelyryhmässä oli yksi poisjäänti sekä nopeat tuomarit, joten suunniteltu lyhyt verryttely toteutuikin hyvin.. no, sopivan lyhyenä.
Rata meni tasaisesti, varsinkin raviosuus oli taas hyvä - laukassakin näytti jo paremmalta kuin viimeksi. Realistiseksi tavoitteeksi tässä 4-6-vuotiaiden porukassa oli asetettu 60% rata, toisen tuomarin pisteet olivatkin karvan vaille 60% - toisella taas muutaman prosentin vähemmän joten kokonaispisteet olivat 58,250%.

Tässä vielä video radasta:Lauantaina sitten kävimme jälleen, kannatuksen ja kokemuksen vuoksi Ypäjällä orikavalkadissa isäpappa Vihi-Totin jälkeläisryhmässä. Taas aamulla samat valmistelut kuin perjantaina eli harjan laitto + tällä kertaa myös valkoiset pintelit ja varmuuden vuoksi myös hokit. Olin varannut aikaa reilusti kun en tiennyt minkälainen äheltäminen esim. hokeissa on, mutta se menikin varsin joutuisasti eikä tullut kiire. Mukavampi niinpäin!

Valmentaja kommentoi että Totti tuntui jo vähän väsyneeltä, meni kuitenkin hyvin ja siististi joukon kuopuksena. Vihi-Totin jälkeläisiä oli tänä vuonna esillä viisi, kaksi oria ja kolme ruunaa. Kavalkadissa esiintyi hieno ja varsin sopusuhtainen veljessarja.
Itse isä-Tottia ratsasti sillä aikanaan kilpaillut Minna Kauppinen. Yhteistyötä oli todellakin ilo katsoa! :)

Totti kavalkadissa
Isäpappa-Vihi-Totti
Olin Ypäjällä vielä sunnuntainakin, tällä kertaa ihan turistina ilman hevosta. Tuttuja näkyi paljon ja hienoja hevosia vielä enemmän. Katsoin mm. kouluratsastuksen kasvattajakisaa, estemestaruuksia, Kelmi Küria, laatuarvosteluja.. Monta "olisi kiva nähdä"-suoritusta jäi kuitenkin näkemättä kun joka puolella tapahtui samanaikaisesti. Mm. Totin ikätoverien laatuarvostelufinalistien estekoetta olisi ollut kiva käydä katsomassa mutta jotenkin meni aivan ohi kasvattajakisaa ja estemestaruuksia jännittäessä. Koulupuolen kasvattajakisan sijoitukset menivät erittäin hienolle ja hyvin valmistellulle hevosjoukolle - ja niitä jäi vielä runsaasti sijoitusten ulkopuolellekin. Toivottavasti Totti on mukana sitten parin vuoden päästä!

Expossa onnistuin olemaan shoppailematta eli rahaa meni vain ruokaan lauantaina ja sunnuntaina. Ruuankaan kanssa ei mennyt ihan putkeen - sunnuntaina havittelemani kalakeitto oli jo loppunut kun oli sopiva ruokahetki, joten päädyin ihan grillimakkaralle joka vei pahimman nälän.
Yksiä suojia katselin Just Dressagelta lauantaina, mutta sunnuntaina ei ollutkaan enää M/Cob- kokoa jäljellä joten jäi sekin hankinta tekemättä. Täytyy miettiä tilausta jossain vaiheessa jos jää vielä kaivelemaan, olivat kyllä tosi hyvän oloiset suojat! Tosin nyt tuntuu kyllä järkevältä säästää kaikki mahdolliset varat talven valmennuksiin, ja onhan se silmäkontrolli- klinikkareissukin tulossa ensi viikolla.
Ainoa akuutti tarve oli pellavarouheelle, sitä ei löytynyt paikan päältä mutta Biofarmin edustaja vinkkasi että Ypäjän Ratsuriihi on avoinna ja sieltä löytyisi varastosta. Kävinkin sunnuntaina vielä kisojen jälkeen Ratsuriihen kautta hakemassa säkin pellavarouhetta ja samalla uudet kolmipalakuolaimet vanhojen, jo vähän pureskeltujen tilalle.

Sunnuntaina kävin kotimatkalla myös tallin kautta, siivosin tarhan ja samalla rapsuttelin hyvin seurallista Tottia. Se ei näyttänyt olevan moksiskaan kahden edellisen päivän reissuista - päinvastoin kyseli mitä tänään tehtäisiin. Eilisen pidin kuitenkin vapaapäivänä ja tänään liikutan kevyesti, vähän kelistä riippuen. Nyt alkaa siis normaali arki uusissa kuvioissa - arki johon sisältyy enemmän omaa touhuamista kuin ratsutuskertoja. Toivon mukaan säännöllistä valmennusta, mukavia maastolenkkejä ja välillä toki rentoja lomajaksoja.

Pahoittelen muuten blogin pelkistettyä ulkoasua - voidaan sanoa sen uudistuksen olevan kesken. Aiemman palautteen (hankalaa lukea monta postausta peräkkäin) vuoksi luovuin Bloggerin tarjoamasta dynaamisesta ulkoasusta, mutta nyt pähkäilen vielä kovasti mitä tulee tilalle. Jotain kivaa ilman muuta.. :)

2 kommenttia:

  1. Olikin mukava nähdä Totti livenä tuolla Orikavalkadissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva että bongasit! :) Ensi vuonna voikin jäädä kavalkadi väliin jos keskitytään laatareihin - tai täytyy miettiä sitä lähempänä.

      Poista