perjantai 25. syyskuuta 2015

(Sairas)lomaviikko loppupuolella

Viikko meni täällä vähän niinkuin sumussa. Metacamia Totille aamuisin ja pientä jännitystä siitä mihin suuntaan ollaan menossa silmän kanssa. Pyysin eläinlääkärin paikalle vielä täksi aamuksi, niin että voisin olla viikonloppuna mahdollisimman rauhassa eikä tarvitsisi arpoa onko se nyt parempi vai ei. Kun yrittää olla hyvin kartalla tilanteesta, on yliherkkyys kuitenkin aika lähellä. Ja Totti on aika herkkä silmänsä kanssa (Ts vaikea katsoa tilannetta ei-ammattilaisena kun hevonen ei anna tarkastella kovin läheltä), silmää on varmasti sorkittu aivan riittävästi sen mielestä.Nyt näyttäisi kuitenkin siltä että parempaan suuntaan ollaan menossa! Silmä oli aamulla juurikin sellainen mikä sen kuuluukin olla vähän yli viikko siirteen katkaisusta. Silmässä tapahtuu nyt paljon asioita eli tilanne elää, mutta ilmeisesti vaarattomalla tavalla juuri nyt. Jotain tuntemuksia tuosta toki voi tulla hevosellekin kun tilanne on muuttunut mutta ainakaan uveiitin oireet eivät ole edenneet! 

Metacam jätettiin nyt pois eikä tilanne mennyt päivän aikana huonommaksi. Viikon alussahan kipulääkkeen pois jättäminen sai aikaan tilanteen huononemisen seuraavan 12h aikana. Maanantaina laitettua silmälääkettä on myös vielä jemmassa jos näyttää menevän huonommaksi. 
Nyt tällä hetkellä lähinnä odotellaan mitä tuleman pitää. 

Totti ei ainakaan vaikuta kipeältä. Sillä on energiaa, se syö hyvällä ruokahalulla ja nukkuu, ja öisin riisuu myös huppuaan.. :)  jos nyt päästään eteenpäin ilman uusia komplikaatioita, voisi Totin ottaa normaaliin ratsastukseen pikkuhiljaa jo ensi viikon aikana. Nyt se on ollut pihatossaan ja olen talutellut tallin pihapiirissä ja harjannut päivittäin pesupaikalla. Eli aiemmin suunniteltu lomaviikko tuli pidettyä - joskin vähän ikävissä merkeissä! 

Kirjoitan tämän nyt ihan kännykällä kaikkia mukana eläneitä varten. Kiitos tuesta ja peukut pystyssä edelleen.. :)

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että tilanne on hallinnassa, toivottavasti ei tule enää takapakkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyvältä näyttäisi tällä erää, onneksi! :)

      Poista