lauantai 29. elokuuta 2015

Ajohommia pitkästä aikaa

Kuten aiemminkin haaveilin. otin tämän viikon teemaksi ajohommat - aivan liian pitkän tauon jälkeen. Viimeksi Totilla oli ajettu viime vuoden puolella!

Pitkästä tauosta johtuen aloitin ensin ohjasajolla. Tai takaa-ajo olisi oikeampi termi - ajoin siis kuten varsaa ajettaisiin eli kävelin Totin takana. Kierreltiin ja kaarreltiin kentällä jokunen hetki, sitten hyvällä mielellä talliin.

Loppuviikosta laitettiin sitten kärryt perään pari kertaa. Tallissa mahtuu tosi hyvin valjastamaan käytävällä, ihan luksusta! :) Varsinkin ekalle kärrylenkille lähtiessä - juuri kun Totilla oli kärryt ja olimme lähtövalmiina niin taivas repesi kaatosateeseen! Onneksi kyseessä oli pieni kuuro joten odottelimme sitten hetken tallissa jotta pahin sade loppui. Tuolla kärrylenkillä tein yhden testikierroksen kentällä, ja sen jälkeen ajoin peltotien päähän ja takaisin. Totti jännittyi tilan kuivurin ohi mentäessä, mutta muuten meni tosi asiallisesti! Peltotiellä annoin sen hölkätä rauhallista ravia sujuvasti.

Sateinen ajolenkki
Toisella lenkillä, tänä aamuna, oli mukana tallinpitäjä-ystäväni jolla on enemmän taustaa ravipuolella. Ajoimme taas peltotietä, josta pääsimme sänkipelloille! Kierrettiin parin pellon ympäri, välillä myös "apukuski" ajoi. Totti oli jo rennompi ja rauhallinen, pärski tyytyväisenä monta kertaa.Olen tosi tyytyväinen näihin ajokertoihin! Nyt uskallan taas luottaa Totin toimivuuteen ajossa vaikka taukoa olisi takana. En nyt ainakaan alkuun ota kärryjä maneesitallille, vaan jätän ne pikkutallille varastoon. Jos vaan ehditään vielä hyvään sänkipeltoaikaan niin tullaan sitten vaikka kopin kanssa kylään ajolenkkiä varten - nyt kun ollaan ensin kuljettu yli puoli vuotta valmennuksissa toiseen suuntaan niin suunta vaihtuu.. ;)Totin on siis tarkoitus muuttaa huomenna valmentajan maneesitallille. Haikea olo jättää ihana pikkutalli, mutta kyllä me takaisin tullaan! Muutto tehdään siis nyt pitkälti ajankäytön näkökulmasta eli helpomman tunneilla käymisen ja ratsutuksen mahdollistamiseksi. Tuntuu siltä että Totti on nyt siinä kriittisessä vaiheessa, jossa tulen tarvitsemaan mahdollisesti paljonkin apuja. Puhumattakaan omasta ratsastustaidostani, joka kaipaa kipeästi valvovaa silmäparia. Ja onneksi kyseessä on tuttu paikka joten ristiriitaisista tunteista huolimatta olen myös hyvin innoissani!

Myös satulaa säädettiin maanantaina ja meno tuntui jo huomattavasti paremmalta - toki myös hierojan käynnillä lienee merkitystä asiaan.

Alle vielä näytteet kunnon kesämeiningistä, eli kun ratsastuksen jälkeen pesty hevonen tekee itselleen vielä selkähieronnan! :)
2 kommenttia:

 1. Parhautta nuo ajohommat sänkkärillä. Meillä on taas tulevana torstaina kärryttelyä raviradalla. Nyt aiotaan mennä Jarin kanssa kaksin. Tänään mentiin traileriin kun lähdettiin kotiin juoksemalla, niin oli kiirus omaan tuttuun koppiin. Joten tältäkin osin mennään jo kohta niin, että raahaudun perässä. Tunnustan kyllä, että vasemmassa kainalossa oli puuroastia. Mikäs sen ahneen suokinkin saa traileriin juoksemaan. ;)

  Teillä on edessä tehotreenijakso. Meillä mennään hitaasti eteenpäin, mutta onneksi saadaan kuukausittain tallinpitäjä selkään niin saa sitten edes kerran kuukaudessa oikean ratsastajan Tuikkukin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin vastata tähän puhelimella useamman kerran mutta onnistumatta - höh! :)
   Täälläkin on harjoiteltu sujuvaa lastausta ruuan houkuttamana. Totti onkin ollut jo hetken aikaa varma lastautuja.
   Meillä on kotiuduttu pikkuhiljaa isolle tallille, nyt vasta kisojen jälkeen alkaa arki, ja voidaan oikein huokaista.
   Ja hitaasti mutta varmasti, on oikein hyvä periaate. Minun täytyy keskittyä enemmän siihen hitaasti-osioon, varsinkin kun nyt olisi hyvät valmennusmahdollisuudet saatavilla.. :) Eli mukavaa rentoa elämää ja sopivasti treeniä!

   Poista