tiistai 22. syyskuuta 2015

Ei mennyt kuin Strömsössä

Ensinnäkin, ymmärrän että aina kun silmään jollain tavalla kajotaan, on se "ylimääräistä" jolla on riski aiheuttaa ärsytystä. Tätä tilannetta hillitsemään Totti sai viime keskiviikkona antibioottisalvan klinikalta. Sitä laitettiin tunnollisesti kolme kertaa päivässä, ja kerran päivässä Metacamia kuten viimeksi kirjoittelin.
Koska kipulääkettä ei pitänyt tarvita kuin mahdollisesti pari kertaa, jätin sen antamatta sunnuntai-iltana. Maanantaiaamuna vastassa oli vähän siristelevämpi silmä ja turvonnut alaluomi. :( No, Metacamit peliin taas ja soittoa klinikalle. Eläinlääkäri tuli tutkimaan Totin työpäiväni jälkeen. Tuloksena löytyi uveiittiin viittaavia oireita. 

Lääkitystä muutettiin - Totti sai silmäänsä atropiinia joka vaikuttaa useamman päivän ajan. Tuo lääke laajentaa pupillin eli tekee siitä valonaran. Siksi laitoin jälleen mustan "ufohupun" sen päähän. Myös kipulääkettä jatketaan. Loppuviikosta tarkistetaan tilanne uudelleen.

Olisin paljon mielummin ollut vain ylineuroottinen, mutta valitettavasti intuitio osui oikeaan. Nyt vaan toivotaan että tilanne menisi ohi tällä maltillisella lähestymistavalla kotihoidossa kuten eläinlääkärikin sanoi. Olin eilen jo henkisesti valmistautunut Helsingin reissuun mutta ainakaan vielä sille ei ollut tarvetta. 


12 kommenttia:

 1. Voi ei, ikävältä kuulostaa... Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kaikki peukut pystyssä! Toivottavasti etenee hyvin :)

   Poista
 2. Voi että, hevosten kanssa tulee aina yllätyksiä. Toivotaan, että menee parempaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tätähän se on - aina tulee jotain pientä tai ei-niin pientä :( kiitos tsempeistä!

   Poista
 3. Voi ei :( Niinkuin me puhuttiin silloin joskus, kyllähän ne pärjää ilman toista silmää, mutta onhan se nyt hitsin paskamaista kun osuu kohdalle :( Tsemppiä nyt kauheasti teidän silmälle, että se nyt paranis kunnolla eikä tarttis huolehtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Vuoden verran ehdittiin olla huolehtimatta.

   Poista
 4. Toivotaan että lääkitys auttaa! Rapsutuksia Totille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja rapsutuksia Totti on saanut mahdollisimman paljon <3

   Poista
 5. Semppiä ja pikaista paranemista!!

  VastaaPoista