Minä

Täällä kirjoittelee (säännöllisen epäsäännöllisesti) v.1983 syntynyt hevosharrastaja. Leipätyö löytyy IT-alalta palveluasiantuntijan tehtävistä, mutta tallihommiakin on tullut tehtyä työn ohessa parissakin paikassa. Hevoshulluus iski kuin salama kirkkaalta taivaalta joskus ala-asteen toisen luokan jälkeen. Ratsastuksen olen aloittanut Oulussa Saaran tallilla, silloin asuimme Oulussa väliaikaisesti vaikka varsinainen kotipaikka löytyy pk-seudulta. Paluumuuton jälkeen ratsastin mm. Evitskogin ratsastuskoulussa, Peikin ratsastuskoulussa, Kilon tallilla... ja välillä Perniön Ponitallilla viikonloppuvalmennuksissa. 

Ensimmäinen oma hevonen tuli perheeseen vuonna 2000, minun ja isoveljeni yhteisomistukseen. Ei, tuo ei ollut suomenhevonen..vaan arabi! Rusthållets Cassandra ostettiin Cajuksen tallilta, jossa oli saanut hyvän peruskoulutuksen. Tamma oli meille tullessaan vain 5-vuotias, eli oikein esimerkillinen perhehevonen. ;) Cassun kanssa koettiin yhdessä monet ylä- ja alamäet melkein vuosikymmenen ajan. Tamma jouduttiin lopettamaan vuoden 2009 toukokuussa, kun leikkaus ei pelastanut tarhassa tullutta etupolven murtumaa. Siitä joskus lisää..


Cassun jälkeen palasin yllättävän nopeasti takaisin hevosten pariin, ja ratsastin ahkerasti tuttujen hevosia. Ajatus uudesta omasta kuitenkin kaihersi mieltä, ja sitten tuli Viivi. Viivin kanssa opin paljon ratsastuksesta, kiitos loistavan kotivalmentajan!


Kun Viivi lähti ylläpitoon, aloin ratsastaa vakituisesti taas tuttujen hevosia, tärkeimpänä Knuutilan Sampo jolla kävin mahdollisuuksien mukaan koulutunneilla, parissa kisoissakin ja pääsin jopa mukaan Niinisalon leirille syksyllä 2013! Estekammoinen täti maastoesteille pitkän estetauon jälkeen, hmm... No hyvin meni siitä huolimatta. Sampostakaan en ole kirjoitellut tänne kun ei ole kyseessä oma hevonen. :) Sampon lisäksi olen liikuttanut mahdollisuuksien mukaan myös muita tuttujen hevosia joten saan olla todella kiitollinen että olen päässyt ratsastamaan hyvillä, koulutetuilla hevosilla! Nyt Totin tultua pikkuhiljaa ratsastusikään olen huolehtinut sen maastoilusta ja toki mennyt kentälläkin, eli harrastus on muuttanut muotoaan taas omahevos-painotteisemmaksi.En ole kovin kilpailuorientoitunut ratsastaja, tykkään treenata kotona enkä saa parasta suoritusta esiin kisapaikalla. Tavoitteena kuitenkin oppia ratsastamaan paremmin, että en pilaa sitä ihanaa omaa tulevaisuuden Totti-toivoa. :) Haluaisin osata soveltaa lukemattomilla valmennustunneilla kuultuja asioita myös paljon paremmin käytäntöön, niihin tilanteisiin kun valmentajaa ei ole saatavilla. Totin ratsutuksessa aion kuitenkin käyttää ammattiapua niin paljon kuin tuntuu tarpeelliselta.

Oman hevosen kanssa puuhailun lisäksi hevosharrastus ulottuu myös seura- ja kilpailutoimintaan. Toimin 2014-2015- kausilla TS Ratu-seuran jäsensihteerinä, ja minulla on kouluratsastuksen lajistewardin toimihenkilölisenssi. Aluestewardina olen toiminut vuodesta 2008 niin koulu- kuin estekisoissa, mutta kouluratsastuskilpailut ovat olleet aina näistä mieluisinta hommaa joten vuonna 2014 rohkaistuin lajistewardiksi.

Tuli ihan erilainen teksti kuin meinasin, lähinnä tajunnanvirtaa, mutta ehkä sekin kertoo jotain kirjoittajasta.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti