torstai 6. joulukuuta 2018

(Koulu)satulaton on huoleton?

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! 

Maisemaa klo 9 itsenäisyyspäivän aamuna
Suomenhevonen loppukävelyillä 6.12. treenien jälkeen :)

Kuten otsikko kertoo, niin ei ollut kokeillusta Bainesista meille satulaksi, hyvästä ensivaikutelmasta huolimatta. Joku kysymysmerkki hiersi mielen päällä ja Totti tuntui jäävän tosi lavoilleen. Varmaan tuo satula oli ihan inan leveä ja/tai lapatila ei ollut riittävä. Koska etsimme nyt sitä oikeaa koulusatulaa niin kompromisseihin ei suostuta edes vuokrauksen osalta ja veinkin satulan suosiolla takaisin ilman sen kummempia Mattes- tai muita virityksiä. Niinhän se aina satulan kanssa menee että tosi huonon tunnistaa heti, mutta vähän huono voi tuntua alkuun hyvältäkin. Siksi onkin loistavaa että satuloita saa nykyään kokeilla ja jopa vuokrata! 

Viimeisessä koeratsastuksessa tuon Bainesin kanssa tein tunneilta tuttuja, hyväksi todettuja harjoituksia, mutta Totti tuntui oikein yllättävän etupainoisena köpöttävältä. Välillä tuntui meno paranevan mutta joku hiersi koko ajan.
Sitten kävikin odottamaton haaveri eli Totti kompuroi toisella pitkällä sivulla sen verran pahasti että sai meikäläisen sukeltamaan maneesin hiekkaan - ensin kaulalle ja sitten hevonen "vapautti" epämääräisen kyytiläisen saatuaan omat jalkansa järjestykseen. Totilla vaikuttaisi olevan kaikki hyvin, mutta itse sain lievän aivotärähdyksen ja mustelmia sinne sun tänne. Ikä ei tule yksin? ;)

Wanted - Tähän selkään koulusatula!

Viikko meni siis poissa satulasta, kun kypäräkin piti uusia. Liikutin Tottia taluttaen ja juoksuttaen, ja tallikaveri (vakkari- varaliikuttaja / estekuski) ratsasti sen pari kertaa. Tänä aamuna, sopivasti itsenäisyyspäivänä menimme sitten oman valmentajan pitämälle puolen tunnin yksityistunnille jota ennen verryttelin itsenäisesti. Satulana oli luonnollisesti tuo meidän ihan paras oma estesatula!
Keskityimme rentouteen, siihen etten jää kädellä turhaan kiinni vaan muistan hellittää ja annan menon sujua, enkä säädä ylimääräistä. Kuten aina, tunnilta poistuimme tyytyväisinä. Tuo oli oikein hyvä palautus back in business, eli nyt tästä taas hyvällä fiiliksellä eteenpäin.

Pitää ottaa estesatulasta sivukuva kun muistan :)

Koulusatulan kanssa tavoitteena on siis löytää sellainen, jolla Totti liikkuu yhtä mielellään kuin mainitulla estesatulalla. Helppoa kuin heinänteko? Nyt juuri on sellainen fiilis että haluan taas saada hyvän tuntuman estepenkin kanssa eikä oikein edes innosta miettiä koulusatula-asiaa ja/tai sovittaa koko tarjolla olevaa repertuaaria läpi. Toisaalta taas, ei sitä koulusatulaa tule löytymään jos en itse tee asialle jotain eli sovita niitä (lukemattomia) satuloita.
Huomenna Totille tulee hieroja, jonka kanssa ajattelin satula-asiasta jutella josko hänellä olisi hyviä vinkkivitosia.

Päikkäreillä olkipedillä <3

Loppukevennys: Suomen yksisarvinen :D

4 kommenttia:

 1. Voi harmi ettei se Baines ollutkaan hyvä. Toi etsiminen on niin rasittavaa. Jos nyt jollain voi lohduttautua niin sillä että ainakin teillä on tuo estesatula käytössä niin ei tarvi ilman mennä...

  Mahtava toi vika kuva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ainakin on yksi satula! Harmi vaan että ehdin jo kehittää sen koulusatulakuumeen ;)
   Tuo oli tosiaan arjen huumoritilanne, kun loppukäynneissä ravisteli hupun puoliksi pois. :D

   Poista
 2. Oliko sen Vegan ongelma se flättärimallisuus vai jokin muukin? Ne(kin) on niin yksilöitä, että jos se periaatteessa oli ok, niin miten olis tavallinen Vega/Vega Siena Special? Mulla oli niitä Amerigoja yhdessä vaiheessa vissiin 5 kokeilussa samaan aikaan ja olivat kyllä tosi erilaisia vaikka lapun mukaan olisivatkin olleet ns. sama satula.

  Mun tarttis varmaan jossain vaiheessa taas käydä näyttämässä meidän Vegan villoja toppaajalle, kun jotenkin se tuntuu vähän tyhjältä. Mutta säästän ensin rahaa näiden kaikkien kuolain-suitsi-hammashommien jälkeen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan se leveä istuin oli homman alku ja juuri, kun en saanut jalkaa oikeaan asentoon. Ja muutkin, ei niin istuntaongelmaiset ( :D ) ratsastajat sanoivat mielipiteensä että hevonen oli kuin yö ja päivä koulu- ja estesatulalla. Mutta merkissä ei mielestäni vikaa. :D Olenkin vähän ihmetellyt, miksei meille ole tarjottu muita Amerigoja, täytyy kysellä kun olen testaillut nämä nyt sovituksessa olevat - jos niistä ei mikään jää. :)

   Poista