maanantai 24. joulukuuta 2018

Hyvää Joulua!

Joulu melkeinpä pääsi yllättämään taas tänä vuonna kaikessa työn touhussa. Tänään Totti sai kävelytyspäivän pihassa ja pellolla, ja joulukuvakin on hyvin luomu ilman mitään hauskaa rekvisiittaa - pitänee pistää hankintaan ensi vuodeksi.
Töihin palaan itse vasta uudenvuoden jälkeen joten hevosteluaikaa pitäisi olla ihan kiitettävästi nyt seuraavan viikon ajan. 

Viime viikko meni vähän jo väsyneissä tunnelmissa ja Totti saikin pari ihan kävelytyspäivää. Niiden lisäksi kokeilussa oli taas yksi epäsopiva koulusatula (Prestige X-optimax, kovin piukka edestä, kovin piukka...) ja muut pari ratsastuskertaa liikutin lyhyesti ja tehokkaasti estesatulan kanssa. Eilen aatonaattona laitoin pari puomia joiden yli laukkailtiin, ja ne saivat aikaan pienen jouluvillityksen jossa ei tarvinnut ratsun mielestä niin tarkkaan kuunnella kuskia... sitten teinkin ”muutaman” siirtymisen eri askellajien välillä ja lopputulos oli niin hyvä etten hetkeen muista vastaavaa kokeneeni ilman valmentajan jatkuvaa ohjeistamista. 

Kohtalon ivaa että myös luottopenkki- estesatulaa täytynee katsella suurennuslasin kanssa, sillä eilen satulassa istuessani kiinnitin huomiota että painuu hiukan alas edestä. En ole kuitenkaan vielä huolissani sillä uskon että tilanteen paikkaus onnistuu ensi hätään ohuen Mattesin tai geeliromaanin kanssa. Totti on hiukan timmistynyt kesästä mikä ei ole huono juttu, ja jossainhan se näkyy. Satulan mukana ostettu 130cm S-vyö menee jo niin ylös vastinhihnoihin että siirryin käyttämään hiukan lyhyempää panssarivyötä. 

Koulusatula-asiaan palaamme joulun pyhäpäivien jälkeen. Yhtä käytettyä
 Childericiä odottelen sovitukseen ja mallina D2 olisi pyöreän malliselle Totille potentiaalinen, ihan oikeaa yksilöä ei vaan ole osunut kohdalle (melkein mutta ei ihan) joten etsintä jatkuu. 

Satulajorinat kaappasivat nyt jopa joulupostauksen mutta lisää niistä siis myöhemmin. 

Iloista joulua kaikille lukijoille!! :)


8 kommenttia:

 1. Kumma miten nämä satula-asiat pitävät otteessaan tiukasti...yhdelle kaverille sanoinkin että melkein pelkään että elämä on hyvin tylsää sitten kun satula vihdoin löytyy...
  Mä kokeilin aaton aattona hyvin suurin ennakkoluuloin Kent & Masters S-Series -satulaa, jonka raahasin Satula.comista ”kun se nyt sattui olemaan 16,5” ja paikalla siellä”. Ja mitä ihmettä, se sopi selkään. Ja kun menin ratsastamaan, olin vielä hämmästyneempi, tunne oli erittäin hyvä. Melkein hihkuin (ja hihkuinkin) yksinäni maneesissa. Huomenna kokeilen uudestaan ja pidän peukkuja, sillä tämä satulahan on HALPA! Jopa mieheni melkein itki ilosta kuullessaan sen hinnan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, olisipa hyvä tuuri että löytäisitte noin kivasta hintaluokasta sopivan! :) pidän ehdottomasti peukkuja!

   Poista
  2. No niin, pudotus maanpinnalle, toinen (hiukan reippaampi) ratsastuskerta paljasti että valuu lavoille...tiedät varmaan tunteen? Huokaus.

   Poista
  3. Voih... todellakin tiedän tunteen! Tosi huonon satulan tietää jo kerrasta, "vähän huonoon" bongaamiseen tarvitsee ainakin sen pari kertaa. Tsemppiä sinnekin! Skippasin tämän päivän "satula-arpajaiset" juoksuttamalla, kiitos jouluflunssan. Kunhan tästä tokenen niin satulapähkäilyt jatkuu toden teolla. =)

   Poista