tiistai 26. huhtikuuta 2016

Uutta reissua putkeen

Tässä vielä pikaraportti lauantain kisareissusta.

Perjantai-iltana huomasin huolestuttavan asian eli ei jännittänyt yhtään! Siis mitä ihmettä!
Kisat järjestettiin n.15km päässä kotitalliltamme, joten ajomatka oli mukavan lyhyt. Sadetta oli taas luvattu tällekin kisapäivälle mutta vältyimme siltä onneksi melko pitkään.
Matkasimme paikalle taas ilman ylimääräisiä apukäsiä - kahden suokin ja kahden ihmisen yhdistelmä toimi onneksi jälleen mainiosti. Eli toinen käy ilmoittautumassa sillä aikaa kun hevoset seisoskelevat vielä trailerissa. Sitten hevoset ulos ja satulat selkään, ja kohti kisa-areenaa.

Verryttely oli kentällä, aivan rennoksi en Tottia saanut mutta mukavia pätkiä kuitenkin. Maneesissa oli rataa suorittavan ratsukon lisäksi kaksi valmistautuvaa ratsukkoa, ja tuntui siltä että meidätkin kuulutettiin valmistautumaan kriittiset viisi minuuttia aikaisemmin kuin mihin olin valmistautunut. Maneesin päädyssä oleva tila oli sen verran pieni etten tehnyt siellä juuri muuta kuin käynti-seis-käynti- settiä.

Nyt olikin eka kerta tositoimissa niin että rataan tutustumiseen ei ollut mitään ylimääräistä aikaa - viikkoa aikaisemminhan myös osa verryttelystä oli maneesissa kisaradalla. Se näkyi hieman eli Totti jäi katselemaan tuomarinpäätyä ja varsinkin toista kulmaa.

Ratana tällä kertaa oli ihan uusi Helppo C, E.B.Special 2015- ohjelma. Tuo on varmaan helpoin C:n ohjelma monella tapaa eli esimerkiksi yhdenkään kulman läpi ei laukata, eikä ole keskiympyrää tai lävistäjää kummempia kuvioita. Tätä suunnittelin alunperin ensimmäiseksi kisaradaksemme, mutta kun otimme "varaslähdön" ja selvisimme C-merkin kouluohjelmasta kunnialla niin tämä tuntui jo vähän tylsähköltä. ;)

Radassa oli niin hyviä pätkiä kuin pientä epätasaisuuttakin. Seiskat nappasimme raviympyrästä ja käyntilävistäjästä, pari kuusi-puolikastakin löytyi (mm.toinen laukkaympyrä), mutta sitten niitä vitosella alkavia kohtia joissa oli kommentit mm. poikittamisesta tuossa yhdessä pelottavassa kulmassa. Meidän piti nostaa laukka juuri tuon kulman jälkeen ja tälläkin radalla laukannosto lähti kuin tykin suusta, poispäin pelottavasta kohdasta. Tuli jo kiire kääntää keskiympyrälle - ympyrästä saimme kuitenkin pisteiksi 6,5 eli laukka ainakin pyöri energisesti.. :D

Pisteitä radasta saimme tasan 60 prosentin verran. Vähän jäi harmittamaan tuo nurkan kyttääminen (sisäpohje läpi,...) mutta kun vertasin kahden radan papereita rinnakkain, päädyin siihen että suunta on oikea. Eli kun vielä nuo vitosella alkavat tonttuilut saa pois, niin on oikein hyvä tilanne. Onhan se ihan mukavaa että "lähtötaso" on tämä 60 prosenttia vähän epätasaisenakin päivänä.
Videota radasta ei nyt ole, koska ei tosiaan ollut ketään ylimääräistä kuvaajaa mukana.

Koska tallikaverimme oli varmasti sijoituksessa kiinni, jäimme odottelemaan luokan loppua verryttelyalueelle jossa oli hyvin tilaa. Tässä kohtaa saimme jäätävän sadekuuronkin niskaan, jonka jälkeen kylmyys iski luihin ja ytimiin. Lähdimme palkintojenjaon jälkeen autolle ja pakkasimme hevoset, jonka jälkeen oli ihanaa laittaa lämmintä vaatetta päälle.
Ihania tällaiset lähiseudun pikkukisareissut joista kotiutuu jo aikaisin iltapäivällä!

Reippaat Reissaajat kotimatkalle lähdössä (otin toki suitset matkan ajaksi pois riimun alta :))

2 kommenttia:

  1. Hieno tulos ja hyvä taso. Perässä rämmitään 5-vuotiaalla ja on paljon epästabiilimpi tapaus. On isohko ja kuuma tamma.
    Onnea kevään startteihin!

    VastaaPoista