sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Maastoilukausi avattu!

Otsikko kuulostaa hassulta, koska pitäisihän sitä pystyä käymään vuoden ympäri maastossa säännöllisesti, eikös? Noh, syystä jos toisesta meille jäi nyt taukoa ja maastoilu on rajoittunut pellon kiertämiseen. Tänään kuitenkin tallikaveri kysyi seuraksi ja keli oli niin huikaisevan kaunis, että yllätin itseni suostumalla mukaan Totin kanssa.

Tunnustan että jännitti hieman, mutta ihan turhaan! Pidin omat hermot kurissa - keskityin koko lenkin ajan myös omaan istuntaan, kevyeeseen tuntumaan ja myönnetään että satulassa oli myös kauhukahva... Kiersimme käyntipainotteisen metsälenkin ja olimme lenkillä reilun tunnin. Ainoa "tilanne" oli takaisin kotitallin pihaan saavuttuamme, kun asfalttitietä päristeli äänekäs moottoripyörä (joka kyllä hiljensi tosi nätisti huomattuaan meidät!). Niin Totti kuin tallikaverin hevonen säpsähtivät sitä hieman, mutta rentoutuivat ihan samantien joten se siitäkin tilanteesta. Jos nyt tästä päivästä jotain opin, niin ennen kaikkea sen että hevonen on oikein loistavasti avuilla ja läsnä, kunhan itse olen rennosti läsnä sen kanssa. Eli täytyy vain luottaa tuohon kauramoottoriin paremmin! :) Toivottavasti näitä kivoja kaverimaastoja saataisiin enemmänkin taas jatkossa! 

Eilen oli myös ensimmäisen Hexocil- pesun vuoro. Menin vasta illalla tallille pesuoperaatiota varten. Hexocilin pitää antaa vaikuttaa 10-15min, ja tuon ajan Totti oli solariumissa lämmittelemässä. Eli lauantai-iltana hevosen Day Spa- palvelua, kaikkeen sitä hevosenomistajana joutuukin.. :D Alla vielä kuva tuosta tämänhetkisestä ihottumakohdasta pesun jälkeen. Sai siis takajalan takaosan tuohon tilaan ihan yhdessä päivässä (viime ti-ke), ja iho tuossa kohdassa on jo melkein kesäihottumaiseen verrattavissa eli paksu ja sen oloinen että olisi enemmänkin hangattu. Itse asiassa koko takaosan iho on paljon kuivempi ja hilseilevämpi kuin etupää? 
Tuosta on onneksi jo vähän paranemaan päin, täytyykin ottaa seurantakuvia taas huomenna. 
Huomenna olisi sitten seuraavan pesun vuoro.Kaikki kokemukset vastaavista iho-ongelmista otan kiinnostuneena vastaan, jos jollain niitä on! Kiitos jo aiemmin kommentoineelle Sannalle. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti