perjantai 8. huhtikuuta 2016

Ihonhoitoa treenien lomassa

Huh, aika menee niin nopeasti että taas on ehtinyt pari viikkoa vierähtää! Itse asiassa nytkin pitäisi tehdä kouluhommia:Meidän arkielämä on pitänyt sisällään säännöllisiä tunteja, ratsutusta ja kevyempiä jaksoja. Ja jopa niitä kisasuunnitelmia jotka pidän vielä pimennossa, tosin en välttämättä enää viikkokaupalla.. ;) Eli suunnitelma on jo toteutusasteella jos vain kaikki menee putkeen mm. vetoauton kanssa, kun tallikaveri lähtee samaan reissuun.
Kun tunnilla menimme koulurataa läpi, oli jännitys ihan käsinkosketeltavissa ennen rataharjoituksen aloitusta. Mutta kyllä se siitä, Totti pötki menemään juuri niin mallikkaasti kuin itse pystyin pyytämään. Mieletöntä! Enää pitäisi siirtää tuo tunnelma vieraaseen paikkaan, niin etten häkelly jos joku kohta radasta ei mene kuin Strömsössä, vaan jatkan ratsastusta ja pysyn rauhallisena. Onneksi ensi viikolla ehditään vielä valmennukseen. 

Viimeksi taisin olla kouluradalla kolmisen vuotta sitten, luottoratsu-Sampon kanssa. Tuntuu että tuosta olisi enemmänkin aikaa! 

Hiukan päänvaivaa aiheuttaa nyt Totin takaosan kutiaminen. Jopa eläinlääkäri kävi tänään ohimennessään kurkkaamassa takajalan takaosassa olevaa kohtaa josta on paikallisesti jopa iho rikki (eli on löydetty joku hyvä hinkkauspaikka). Neuvoksi saatiin Hexocil- pesu muutaman kerran kuuriluontoisesti, ja jos ei tuo helpota niin sitten otetaan koepala ihosta ja ihmetellään lisää. Kutiaminen rajoittuu siis takaosaan eikä mitään patteja tai muuta oireilua ole muualla. Ruokinta on pysynyt samanlaisena koko talven - heinän lisäksi hyvin vähän kauraa, kivennäiset sekä pellavapuuroa höystettynä porkkanoilla sekä Effektri Equi- öljyllä. Nyt Totti on ollut jo viikkokausia ilman talliloimeakin, ulos on loimitettu vielä ihan kevyesti topatulla sadeloimella. Toivottavasti ihon tilanne ei ainakaan pahene, eläinlääkäri oli luottavainen sen suhteen ettei tuo ongelma normimeininkiä estä millään tavoin. :) 

2 kommenttia:

  1. Meillä on kanssa mystistä iho-oiretta - vain oikeassa lavassa on sellaisia ihonalaisia patteja, jotka jossain vaiheessa nousevat hiukan märkiväksi ruveksi. Eivät kutise tai ole arat eikä niitä ole muualla hevosen kropassa kuin siinä oikeassa lavassa. Paitsi hetki sitten löysin vähän samankaltaisen ruven myös vasemmasta takajalasta, vuohisnivelen etupuolelta... Hexocil ei tehnyt näille mitään ja eläinlääkäri sanoi että näyttäisi siltä että ovat "sisäsyntyisiä" eli jotenkin aineenvaihduntaan kytköksissä - se on vaan kumma kun mikään ei ole Penan ruokinnassa muuttunut eikä se syö muuta kuin heinää ja kivennäistä sekä sen verran sinimailaista että kivennäiset ei jää kippoon. Eikä mikään näistä ole sille uusi ruoka-aine. Ota näistä sitten selvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika samalta kuulostaa, talvella oli jo yksi episodi näitä samaisessa takajalassa kuin nytkin, vähän vaan eri kohdassa. Niitä hoidettiin silloin ihan pesu-Betadinella + Helosanilla johon oli sekoitettu muutama tippa Betadinea. Nyt siis hevosen ja loimien ahkeraa pesua ja katsotaan mitä tuleman pitää. Laitan tuosta ihottumakohdasta kuvat vielä omaan postaukseen.

      Poista