sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Rento vappuviikonloppu

Ihanaa vappua kaikille lukijoille!

Nyt ei otettu mitään hienoja poseerauskuvia vapun kunniaksi - kuvituskuvat kännykän kätköistä -mutta hevostelemassa olen käynyt vappuviikonlopun molempina päivinä. :)


Eilen lauantaina oli ohjelmassa maastakäsin kävelytystä, sillä tallilla käyvä osteopaatti oli hoitanut Totin perjantaina. Otimme siis rennosti lauantain, kävelytin Tottia hetken kentällä ja sitten lähdimme tallikaverin mukaan kiertämään pellon ympäri vielä pari kertaa. Siinä tuli ihan mukava vappulenkki itsellekin! Ja Totti käyttäytyi superhienosti.  

viikon takainen kuva - lajien välistä ystävyyttä :)

Tänään toteutin mielessä itäneen ajatuksen eli kävin virittämässä kentällä olleet esteet ihan pieniksi, ne olivat lähinnä kavaletin korkuisia ristikoita (+ lankku luonnollisesti pystynä). Verryttelin Tottia hiukan ravissa, nostin laukat molempiin suuntiin ja laukkailin muutaman kerran yhden puomin yli, sitten oli pikkuesteiden vuoro.  
Otin max.15 hyppyä (hups, en pysynyt laskuissa!) - ensin muutaman kerran yksittäisen ristikon ravilähestymisellä, sitten jatkoimme ristikolta lävistäjällä olleelle pienelle lankulle. Tuon teimme pari kertaa. Ensimmäistä kertaa lähestyin lankulle ravissa, seuraavalla kerralla lähestyimme jo laukassa.

Hetki kävelyä ja sitten hyppäsin viiden esteen radan eli ensin ristikko, lankku, toinen yksittäinen ristikko vähän lyhyemmällä tiellä ja viimeiseksi vielä kahden ristikon linja. Totti loikki ristikoita tosi mielellään. Lankulle ja isompien johteiden väliin tehdylle ristikolle otti vähän ponnekkaammat hypyt kun tavis-miniristikoille mutta sen enempää ei niitä katsellut. Hypyt sujuivat ja varsinkin tuo rata meni niin mukavasti ettei oikein ollut muuta tehtävissäkään kuin kehua paljon, ottaa loppuravit ja siirtyä loppukävelyihin. Totti oli sen oloinen että olisi vielä jatkanut hyppäämistä, mutta tämän päivän ajatuksena oli nimenomaan ottaa lyhyt hyvänmielen- ristikkotreeni ilman ratsastajan pelkotiloja tai kummankaan osapuolen väsymystä. Näitä lisää myös jatkossa! 
Ehkä ensi kerralla voin laittaa puomit jo seuraaviin kannattimiin tai tehdä pari pikku-pystyä ristikoiden lisäksi. ;) 
Loppukäynnit kävin kävelemässä taas pellolla. Oli oikein ihana kesäinen ilma!  

Kävin vielä syöttelemässä vihreää Totille ihan muutaman minuutin ajan, taisi olla melko maukasta.. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti