maanantai 18. toukokuuta 2015

Satulakaupat ja valmennusta

Tätä aloitin kirjoittamaan jo viime viikon puolella mutta jäi luonnoksiin, joten nyt vähän jälkijunassa kuulumisia. :)

Viime viikon keskiviikkona oli taas arki-illan valmennusreissun vuoro. Hieman lisädraamaa lähtöön saatiin jo siitä, että töistä lähtiessäni hoksasin että ratsastushousut olivat matkustaneet kotiinpäin talouden toisen auton kyydissä! Ei kun soittoa avomiehelle, joka kiikutti vaatekassin matkan varrelle. Olisihan se ollut toisaalta tyylikästä ratsastaa farkuissa ja villakangastakissa. ;)

Kun vaatesählingistä oli selvitty niin hain trailerin auton perään, tallilla pakkailin satulan ja suitset autoon ja laitoin Totille valmiiksi suojat jalkaan. Ulkona oli taas ihan hirvittävä tuuli ja sen lisäksi satoi ajoittain ihan kunnolla. Erittäin sopiva keli siis maneesireissulle!
Matkalle Totti sai fullneck- fleeceloimen päälleen. Vaikka lastaukset ovat menneet viime aikoina tosi hyvin niin varaan silti aina hieman ylimääräistä aikaa kun ei näistä nuorista tiedä. :) Totti käveli tälläkin kertaa ihan suoraan traileriin ja pääsin matkaan hieman etuajassa.

Maneesitallilla laittelin Totin kuntoon hoitopaikalla - normaalisti satuloisin ulkona trailerin vieressä mutta nyt keli oli niin hirveä että käytin hyödyksi kaikki mahdollisuudet päästä tuulensuojaan. Maneesissakin olimme hieman ajoissa, kävelin suurimman osan ajasta ja keventelin muutaman kierroksen.
Tunnilla teimme ensin hieman temponvaihteluja ravissa, eli ympyrällä vuorotellen hieman isompaa ravia ja sitten pehmeästi hieman pienempään raviin. Vaikka Totti liikkuu kohtuuhyvin eteen niin vielä pitäisi olla tarkempi reaktioiden kanssa, eli saada se vielä rehellisemmin pohkeen eteen.
Laukassa tuntui taas siltä että Totin laukka-askel oli sata metriä pitkä ja laukka vaati vauhtia pyöriäkseen, eli siinä oli eniten ongelmia. Muutamia pehmeämmän tuntuisiakin laukkapätkiä saimme onneksi aikaiseksi.
Teimme myös muutamia ravipohkeenväistöjä pituushalkaisijalta uralle päin. Ne menivät ihan yllättävän hyvin - varmaan tasaisemmin kuin ikinä Viivin kanssa, vaikka Totti on vasta nelivuotias! Loppuraveissa teimme vielä muutamia kiemurauria ja pitkillä sivuilla temponlisäyksiä keventäen.

Olin tosi tyytyväinen ettei olla menty takapakkia ja nyt on taas fiilistä siihen mitä kannattaa tehdä kotikentällä. Niin helposti ratsastus menee pelkäksi ympyröiden keventelyksi kun pitäisi uskaltaa oikeasti pyytää esim. niitä temponvaihteluja. Laukan suhteen kannattanee työskennellä tekemällä paljon nostoja ja lyhyitä (mutta kuitenkin sujuvia) laukkapätkiä.

Myös Batesin yleissatula sai hyväksynnän kun Totti vaikutti niin tyytyväiseltä ja liikkui rennosti. Eli yksi iso huoli poissa, ainakin hetkeksi ja toivottavasti toki pitkäksi aikaa! :)

Helatorstaina, valmennuksen jälkeisenä päivänä menin Totin kanssa hetkeksi tallikaverin seuraksi kentälle jonka jälkeen käytiin kävelemässä hieman maastossa. Loppuviikosta Totilla oli pari vapaapäivää ja lauantaina juoksutin sen. Myös vihreää olen syötellyt päivittäin, pian hevoset pääsevätkin jo "harjoituslaitumelle".
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti