torstai 2. tammikuuta 2014

Hyvää uutta vuotta, terveisin ratsuhevonen :)

Niinkuin edellisessä vihjailin niin isoja askelia otettiin joulun välipäivinä. Sisäänratsastus on alkanut, muutama kerta on jo takana. Ja nythän Totti on virallisesti kolmevuotias.

Se sanottakoon heti alkuun, että itse en ole ollut Totin selässä vielä. Ratsastajana toimii tallinpitäjä Heli, joka on Totin opettanut myös ajolle.

Ensimmäiset selkäännousut tehtiin sisätiloissa, josta siirryttiin nopeasti työskentelemään kentällä. Ihan ekoissa selkäännousuissa Totti jännitti vähän jalan kosketusta kainaloon, mutta tottui nopeasti kun hyviä toistoja tuli.

Toinen kerta kentällä, vielä taluttajan (allekirjoittanut) kanssa. 

Nyt pari viimeisintä kertaa olen juoksuttanut Tottia aluksi hiukan ennen ratsastusta, mahdolliset ylimääräiset energiat pois. Laukassa on nähty pientä iloista pukitteluakin, eli vaikka työmotivaatiota on niin löytyy myös pientä pilkettä silmäkulmassa. Mikään ihan pystyynkuollut ori ei siis ole, vaan liikkuminen on tarmokasta ja iloista.  

Kolmevuotias, 1.1.2014. Näyttää se jo hevoselta?

Ilman taluttajaa jo, ihan ohjattavissa

Tähän mennessä Totti on käyttäytynyt varsin mallikelpoisesti. Oripoika on oppinut nopeasti mikä on homman nimi (kanna ihmistä selässä niin saat kehuja ja nameja, selkeästi tärkeää työtä ;)) ja lähtee töihin aina innoissaan. Se on kyllä ihan Totin perusluonnekin, että tykkää kun sen kanssa touhutaan ja tehdään asioita. Viimeksi ravailivat jo ilman taluttajaa hiukan kenttää ympäri. Pari videopätkääkin löytyy, eli jotain videota varmasti tulossa jossain kohtaa.

Tarkoitus on pitää nyt sopiva jakso sisäänratsastusta kun kelitkin sallivat sen näin hyvin. Myös ajo otetaan taas mukaan ohjelmaan, sehän on "vanha tuttu juttu". 

Kuten allaolevasta kuvasta näkyy niin oppilas on varsin tyytyväinen suoritukseensa! :D


P.S. kun kuitenkin joku miettii niin en vielä tiedä koska nousen itse selkään. Siitähän olen haaveillut viimeiset kolme vuotta! Mutta ensisijaisesti haluan taata Totille hyvän alun ratsun hommiin joten katsotaan milloin aika on oikea. Kyllä sinne oman varsan selkään täytyy päästä vuonna 2014, se on selvää :)

6 kommenttia:

 1. Siitä se lähtee! :)

  Meillä sama projekti jatkuu tässä pian. Ei lähiviikkoina, mutta kuitenkin tässä joskus ja pian. Se on hieno fiilis, kun pääsee omansa kyytiin ensimmäistä kertaa. :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kivaa, Totti on niin hieno! Ihan oikea ratsu :)

  P.s. Voisikohan tämän viesteissä käytetyn kirjain & numerovarmistuksen ottaa pois? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomiosta, nyt ei pitäisi tulla enää ylimääräistä varmistusta :)

   Poista
  2. Kiva :) Mulla olis sulle haaste mun blogissa!

   jillanblogi.blogspot.com

   Poista
  3. Kiva, täytyypä viikonloppuna päivitellä :)

   Poista