tiistai 28. tammikuuta 2014

10 ratsastuskertaa ja viikon mittainen countdown

Elämä on hymyillyt monella tavalla viime viikot!
Totti on ollut tosi kiva ajettava, olin itsekin sen kanssa ihan yksin ajolenkillä pienen tauon jälkeen. Hyvin selvittiin, ihanan kärsivällisesti pikkupoika odotteli kun rähmäkäpälä-omistaja ähräsi valjaiden remmejä jäätynein näpein. 15 asteen pakkasesta huolimatta oli ihanan lämmin olo kun oma varsa hölkkäsi rennosti kärryjen edessä, aurinko paistoi eikä ollut huolenhäivää.


Samoin ratsastukset ovat sujuneet hyvin. Kymmenennellä kerralla Totti alkoi olla ihan aidosti ohjan ja pohkeen välissä. Kun se kulkee suorana ja rentona, on jo ihan luonnostaan oikeinpäin. WAU mikä hevonen! Nämä kuvat ovat tuolta kymmenenneltä ratsastuskerralta.Aika on varattu. Ensi viikon keskiviikkona (jos ei nyt tule viime hetken aikataulumuutoksia esim allekirjoittaneen töistä johtuen) orista tulee ruuna. Totti saa stressittömän elämän, tarhakaverin hokkikauden jälkeen, ja tulevaisuudessa porukkamaastoja, lukuisia kisoja ja valmennuksia ilman stressiä ahtaista suorituspaikoista tai oriin erityishuomiointia. 
Kilttihän se on kuin mikä, pientä näykkimistaipumusta lukuunottamatta, mutta järki sanoo sen olevan vähintään yhtä hyvä harrastekaveri ja suoritushevonen ruunana.


Kun vain kaikki sujuisi hyvin...

7 kommenttia:

 1. Tsemppiä ruunaukseen! Tiedän tuon jännityksen ja pelon, tuoreessa muistissa vielä... :S Mutta päätöksenä ihan oikea, vaikka sinunkin hevonen on hieno! Kuitenkin elämä ruunana on niin paljon kivempaa ja helpompaa, ettei tosikaan. ;) Kuka teille tulee ruunaamaan vai menettekö klinikalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mennään klinikalle, Tampereelle. Nyt keskityn vaan hengittämään syvään seuraavan viikon - maailmassa on niin paljon ruunia että valtaosa ruunauksesta menee niinkuin oppikirjassa, siihen täytyy vain luottaa! :)
   Ja juuri näin, isona porkkanana on elämisen helppous operaation jälkeen :)

   Poista
  2. heh, ruunauksista jopa, piti kirjoittamani. :)

   Poista
 2. Totti on hieno ! :)

  Onnea ruunaukseen. Elämä on kyllä paljon helpompaa ruunilla - ja niiden omistajilla ! Sitä paitsi, muistelen kyllä, että Torsten aloitteli orihurjastelunsa pienellä näykkimisellä ... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, moni on sanonut että tuo on tosi tyypillisesti oriin ensimmäisiä metkuja. :D ja yksin tarhaus ei varsinaisesti paranna tilannetta, kaverin kanssa voisi purkaa hammastelu-energiaansa johonkin paksunahkaisempaan elikkoon ;)
   Totti oli loppusyksystä näykkimisen takia jo vähän "koeajalla" pallien suhteen, mutta käytös parani huomattavasti hampaiden hoidon tuloksena, eli ilmeisesti sitkeät maitohampaat olivat häirinneet elämää ja rohkaisseet näykkimistä! tai sitten kyse on vain hevosenpoikasen on-off-metkukausista..tiedä häntä :)

   Poista
 3. Kuvissahan on kelpo ratsu. Komea !

  Onnea ruunaukseen !
  Varmasti elämää helpottava päätös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tsempeistä! nyt yritän hengittää syvään tämän 7pv ajan ja miettiä niiden usean järkisyyn lisäksi kaikkia maailman onnistuneita ruunauksia ja hienoja ruunia :) terv.hysteerinen kasvattaja-omistaja.

   Poista