maanantai 3. elokuuta 2015

Laitumelta talliin

Yötäpäivää laiduntaminen loppui nyt Totin osalta - ainakin tältä vuodelta.
Kuten jo viime postauksessa aavistelin, oli Totti päässyt väsähtämään. Torstaina oli alla vastahakoinen ja väsyneen oloinen hevonen. Se ei ole Totin normaaliluonne joten sovinkin valmentajan kanssa että sain jättää junnuhevosen samantien talliin lepäämään. Lauantaina vastassa oli rauhallisen seesteinen hevonen joka oli ratsastaessa jo oma itsensä. 

Toivottavasti kyse oli vain laidunväsymyksestä eikä ole mitään muuta häikkää! Harmittaa kyllä etten osannut ennakoida tätä paremmin. Mikä sopii yhdelle (esimerkiksi kunnon kuumakallelle) ei sovi kaikille, varsinkin tällaisena todella epävakaiden kelien kesänä. 

Eilen sunnuntaina kävin taas tallilla ja Totti sai kunnon shampoopesun korvista häntään asti. Pesun jälkeen kävelytin sitä vielä hieman tallin pihatiellä eli käytiin kuivattelemassa ilta-auringossa.

Valmentaja ratsastaa Totin tänään ja pikkuhiljaa varmaan selviää sekin, onko lauantaina kisastarttia vai ei. Kun ilmoitin Totin, oli luokassa jo 40 osallistujaa, mutta luokka täyttyi toisaalta niin aikaisin että poisjääntejäkin varmaan ehtii tulla. 
Tallilepo ja rauhallinen treeni eivät kuitenkaan mene hukkaan vaikka kisaaminen siirtyisikin myöhemmäksi! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti