sunnuntai 23. elokuuta 2015

Mukavaa maalaiselämää ja Match Show- reissu

Näinä päivinä, kun samoilee hiljakseen maastossa tai laukkailee heinäpellolla, on tullut mieleen useaan kertaan että tarvitaanko me nyt oikeasti sitä maneesia. Samoin pikkutallin tunnelma on luonnollisesti ihan erilainen kun yli 20 hevosen maneesitallilla. Ristiriitaisia tunteita muutosta.

Metsälenkin varrelta

Mutta ajatellaan nyt niin että lähdetään "koulunpenkille" - minä opiskelujen pariin ja Totti tuttuihin ison tallin ympyröihin, jotta tunneilla käyminen olisi talven mittaan mahdollisimman simppeliä ja samoin ratsutukset järjestyisivät. Nelivuotias suomenhevonen tarvitsee kuitenkin vaihtelevaa liikuntaa, ja onhan se selvää että maastoon lähtö saattaa vaatia vähän enemmän itsekuria kun ulkona käy kylmä viima ja käytettävissä olisi myös mukavan tuuleton peilisali. :)


Heinäpellolla laukkailemassa..
...ja taas irtokenkä!

Maanantaina tuttu hevoshieroja kävi käsittelemässä Totin. Hieronta oli ihan paikallaan, ja tulokset eivät valitettavasti olleet niin mairittelevia (päällepäin sopivaa) satulaa kohtaan. Eli varmaan löytyi syy myös ajoittaiselle nihkeydelle (muukin kuin laidunväsymys!).
Loppuviikko otettiinkin kevyesti eli yksi käyntipainotteinen maasto (satulan alla romaani hierojan kehotuksesta) ja pari juoksutusta pitkän tauon jälkeen. Toisella juoksutuskerralla käytin myös maapuomeja mikä tuntui toimivan hyvin, täytyy hyödyntää jatkossakin aina välillä!
Satulan uuden sovituksen sain onneksi jo huomiselle joten toivotaan että saadaan satulaa säädettyä.


Kentällä ilta-auringossa

Tänään tehtiin talliporukalla retki lähitallin Match Showhun. Tämä olikin eka näyttelyreissu jossa Totti oli aikuisten luokassa. Sen parina oli samanikäinen ruuna joka eteni BIS-palkinnoille asti joten huonolle ei hävitty. ;)

Totti sai oikein mukavan arvion:
"Ratsutyyppinen, hyvä as. jalat, nätti pää (pieni). Hyvät liikkeet, sopiva lihavuuskunto. Tarmokas käynti."

Sinisen ruusukkeen kera poistuimme kehästä. Luokan päätteeksi sinisten kehästä Totti pääsi vielä jatkoon punaisten kehään mutta ei ollut enää luokkavoittajien joukossa. Se käyttäytyi reissussa kivasti joskin vähän sähläsi välillä kun piti odotella paikallaan.
Alla vielä muutama kuva mätsäristä.

Odottelua kehässä

Odottelua kehän ulkopuolella (Tottia harmittaa)

 Ruusukkeiden kera :)

Jos vain satulahommat saadaan nyt helposti kuntoon niin Ypäjän ratsukunkkaritkin ovat jo ihan pian! Totti esiintyy tänäkin vuonna orikavalkadin jälkeläisryhmässä sekä starttaa 4-6-vuotiaille avoimen helppo C-luokan. Yritän päivitellä kuulumisia vielä ennen sitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti