torstai 30. heinäkuuta 2015

Lomakuulumisia ja syksyn suunnitelmia

Huh, taas on muutama hetki vierähtänyt! :)

Kesälomani viimeinen viikko on menossa. Lomaan on kuulunut tietenkin myös hevostelua runsaasti, joskin nyt Totti on saanut lomailla noin viikon verran. Huomenna menemme taas valmentajan valvovan silmän alle. Tämän postauksen kuvat viime tunnilta.

Mummoravissa on niin mukavaa että ihan naurattaa... itsenäistä alkuverkkaa siis ;)

Tunnilla keskityttiin viimeksi reippaaseen hyvään eteenpäinpyrkimykseen ja jumppaamaan etenkin vaikeampaan oikeaan kierrokseen. Hyviä hetkiä oli runsaasti, mutta kyllä tämä sateinen laidunkausi on tainnut viedä parhaan terän nelivuotiaasta. Tunnin jälkeen teinkin seuraavana päivänä pienen palauttavan maaston ja sen jälkeen jätin pienen ratsun lomailemaan.
Totti ei ole kyllä oivaltanut olevansa lomalla, vaan joka laiduntarkastuksella seuraa perässä portille asti, katsellen odottavasti! Okei, viimeinen lause on ehkä pientä inhimillistämistä, mutta joka tapauksessa tuntuu siltä että se kokee kuitenkin aina työnteon ihmisten kanssa melko hauskana juttuna. ;) Pidänkin tavoitteena että sama fiilis pysyisi aina!


Maastoilun ja näiden parin koulutunnin lisäksi valmentaja + toinen lainapilotti ovat tässä heinäkuun aikana hypänneet Totin kanssa pieniä ristikoita. Eli nyt sillä on hypätty ratsastajan kanssa yhteensä huikeat viisi kertaa! Totti etenee jo rohkeammin kun viime talvena joten ehkä ensi talven aikana uskallan itsekin sen kanssa johonkin "alkeishyppytunnille"! 


Ensi viikolla junnuheppa siirtyy laitumelta talliin lepäilemään ja jos kaikki menee hyvin, starttaa se valmentajan kanssa he B:3-luokan 2-tason koulukilpailuissa viikonloppuna. :) Jos debyytti menee kunnialla, saatan katsella sillä silmällä myös suokkikuninkaallisten luokkia nyt kun vuosimaksukin tuli maksettua näiden kotikisojen takia.


Kesän aikana olen ehtinyt myös pohdiskella ja jopa vähän stressata ensi talvea. Pikkutallimme on aivan mielettömän ihana ja hyvinkin kohtuullisen matkan päässä valmentajan maneesitallilta, mutta koen tarvitsevani Totin eteenpäin viennissä aika paljon apua tällä hetkellä ja tuota tarvetta tunnit 2-3krt/kk eivät ehkä pysty täyttämään. Aloitan myös jatko-opiskelut työn ohessa syksyllä joten ajankäyttö voi olla melko kiinnostavaa ja sitä voi vain arvailla miten paletti pysyy kasassa! 

Tämän vuoksi sovin että Totti siirtyy ainakin talveksi valmentajamme talliin, näillä näkymin tallin yhteydessä olevaan rauhalliseen pihattoon eli saa jatkossakin ulkoilla paljon kaverin kanssa. Näin pystyn sopimaan ratsutusta ja valmennuksia mahdollisimman helposti tarpeen mukaan, kun kaikki tapahtuu saman tallin puitteissa eikä "ylimääräisille" kuljetuksille ole tarvetta.  


Kisojen jälkeen, elo-syyskuun ajan nautimme kuitenkin vielä ajasta ihanassa rauhallisessa pikkutallissa, suunnitelmissa on muun muassa koppakärryajelut joten toivotaan hyviä sänkipeltoja! Toisaalta ilahduttaa myös ajatukset talven treeneistä ja "kotiinpaluusta" maneesitallin tuttuun porukkaan! Vähän jopa jännittää oma sopeutumiseni kun pikkutalleilla ja laidunkaudella olen ehtinyt tottua niin omaan rauhaan.. ;)

6 kommenttia:

 1. Toivotaan että pääsette starttaamaan "kotikisoissa" :) Varmaankin törmätään kisoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi olisi kiva törmätä! sieltä minut löytää aamusta iltaan vaikkei heppa starttaisikaan :)

   Poista
 2. oisko sun mahollista muuttaa ulkoasua vähän sillein et näkyis useempi postaus peräkkäin. nyt on aika hankala lukea :) tsemppii kisoihin ja uuteen talliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos palautteesta! Täytyykin muokata ulkoasua mahd. pian :)
   Ja kiitokset myös tsempeistä!

   Poista
 3. Näyttää niin ryhdikkäältä hepalta, että ihan kateeksi käy. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se välillä väläyttelee. :D Kiitos kauniista sanoista!
   nyt on tosin vähän herkkä vaihe menossa, eli välillä kokeillaan josko saisi jäädä etupainoiseksi kun niin olisi helpompaa.. ;) Ja matkusteluun taipuvaisena ratsastajana on välillä hankalaa olla tarpeeksi tarkka.. Eilen sain nähdä Totin taas ratsuttaja-valmentajan alla, ja kyllä se teki töitä niin mielellään että sydäntä lämmitti. <3

   Poista