lauantai 19. heinäkuuta 2014

Potilas on kotona!

Eilen oli odotettu kotiutuspäivä, haimme Totin klinikalta työpäivän jälkeen. Olipahan pitkä viimeinen työpäivä ennen lomaa.. :)

Totti oli tarhassa kun saavuimme, ja tarhassa laitoin suojatkin kuljetusta varten. Saimme klinikalta kotiutusohjeet lääkintäohjeineen, muovikassillisen tykötarpeita lääkintään, ja sitten olikin valmista kotiinlähtöä varten.

Matka meni hyvin ja Totti matkusti rauhassa. Perillä olimme vasta 21.30 aikaan. Päästin Totin hetkeksi tarhaan sillä aikaa kun laitoin karsinaa valmiiksi, ja jestas se juoksi! Oli ihanaa nähdä iloista energiaa kahden viikon karsinassa ja postimerkkitarhassa seisomisen jälkeen! Totti joutuu tosin olemaan yksin tarhassa niin kauan kun silmässä on katetri paikoillaan lääkitsemistä varten. Kirkkaimpina aikoina sitä pidetään ainakin alkuun sisällä, mutta vastaavasti voi olla sitten yöt ulkona. Ekaksi yöksi jätettiin kuitenkin sisälle omaan karsinaan.

Lääkitsemiseen menee näin alkuun paljon aikaa, kun katetrin kautta laitettavia silmätippoja on 6h välein ja lisäksi aamuin illoin kipulääkettä. Myös hupun sain klinikalta lainaan kunnes oma vastaava huppu kotiutuu.

Aika näyttää miten paraneminen etenee ja miten vaurioitunut silmä näkee jatkossa ja tuleeko muita komplikaatioita kuten glaukoomaa. Elämä jatkuu kuitenkin, se on selvää.

Laidunkuva alkukesästä, kun oli kaksi tervettä silmää

8 kommenttia:

 1. Kiva kuulla teistä, eilen itseasiassa mietinkin, että mitä teidän potilaalle kuuluu... Tsemppiä kotihoitoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin päivittämistä tännekin jo aiemmin, mutta tuntui niin turhalta kun ei ollut varsinaista kerrottavaa - pelkkää turhautunutta kotiuttamisen odottelua. ;) Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 2. Ihanaa kuulla että Totti pääsi kotiin! Tsemppiä silmän hoitamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! On kyllä ihanaa kun oma heppa on taas kotitallilla :)

   Poista
 3. Ihanaa että Tottisi on jälleen kotona !
  Pitkäksi venyi helsingin visiitti :( Nyt toivotaan että toipuminen sujuu ongelmitta ja pääsette elämään ihanaa arkea.
  (tunnustus, minäkin olen käynyt kurkkimassa josko täällä olisi kuulumisia, olette olleet ajatuksissa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, melkoiset pari viikkoa takana ja kotonakin jatkuu lääkitykset parin viikon ajan.
   Ihanaa että ollaan mielessä, selkeästi olisin voinut laittaa jonkin välipäivityksen vaikka itsestä tuntuikin että asiaa ei ole ennen kotiutumisen varmistumista. :)

   Poista
 4. Ihanaa että potilas on kotona ! Voin niin nähdä sen riekkumisen kun Totti on päässyt takaisin omaan kotitarhaan ;) Tsemppiä lääkitsemiseen, toivotaan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, alan olla aina vaan rutinoituneempi ruiskujen pyörittelijä, epäilyttävää touhua kerrassaan ;) kontrolliin asti peukut isosti pystyssä! ja toki sen jälkeenkin..

   Poista