lauantai 14. joulukuuta 2013

Jääkautta ja säikähdystä

Heippa taas!

En ole taas hetkeen kirjoitellut, kun ei ole ollut mitään maata mullistavia uutisia. Kelien paranemista ollaan odoteltu. Ajamassakaan ei olla käyty viime päivityksen jälkeen, *snif*

Tarkoitus oli pitää Totti vielä mahdollisuuksien mukaan ilman kenkiä, sillä kun on hyvät ja tiiviit kaviot. Nyt kuitenkin näyttää siltä että lumeton, välillä jopa peilijääkausi jatkuu, eikä oma hermo kestä enää (omaa eikä hevosen) liukastelua..
Ilmoitin siis Totin mukaan seuraavaan kengitykseen, pikkupoika saanee lähipäivinä hokkikengät töppösiinsä. Ja sitten päästään tekemäänkin taas jotain järkevää. :)

Viime lauantai-iltana tuli isoin säikähdys hetkeen, eli Totti ei käyttäytynyt aivan normaalisti iltaruokinnan aikaan. Joku ähkynpoikanen oli kyseessä, meni onneksi ohi hyvinkin nopeasti ihan kotihoidolla ja seurannalla, päivystävälle eläinlääkärille lähti vain yksi puhelinsoitto ennakkotiedusteluna. Mitään syytä ei keksitty - ei muutoksia ruokinnassa, on juonut hyvin (hevosilla on tarhassa vettä myös talvikeleillä) ja niin edespäin.
Tuntuu kuitenkin sopivalta saumalta selvittää takaraivossa kolkutellut pelko siitä, että ahne suokkipoika olisi mutustellut ruuan mukana myös maa-ainesta elimistöönsä ajan mittaan. Pellavaa se syö koko ajan, mutta käydään ensi viikon alussa klinikalla toteamassa tarvitaanko Psylliumia tai vastaavaa hiekanpoistokuuria. Voihan olla ettei hiekkaa edes löydy mutta sen verran moni pieni oire täsmää että kannattanee tarkistaa (ja ajatus on hysteerisen omistajan päässä eikä poistu sieltä ilman selvitystä..).
Raspauksen buukkasin samalle käynnille, eli tulee sitten huollettua kaksi asiaa samalla reissulla.
tulisipa tänä talvenakin kunnolla lunta!

2 kommenttia:

  1. Lunta odotellaan kiireesti myös tänne...

    Toivottavasti selviät säikähdyksellä klinikalla :)

    VastaaPoista
  2. Ähkyt (lievätkin) ovat kyllä pelottavia peikkoja :(    VastaaPoista