sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Talvi lähestyy, loppusyksyn ajolenkkejä

Tänään oltiin taas ajolenkillä niin että sain kotoa apurin mukaan. Vaikka takana on jo muutama ajolenkki ihan yksinkin, niin silti on kivempi olla liikenteessä kun on joku mukana. Ihan vaan seurana, ja tietty apunakin jos sattuisi tarvitsemaan. Viime yönä oli mennyt jo hieman pakkasen puolelle, mutta hiekkatie oli onneksi hyvä ja kuiva. Koskaan ei tiedä milloin kelit estää ajamisen joten oikein odotan aina seuraavaa ajokertaa kun säätiedotus näyttää hyvältä.


Kuten päivätyöläisen elämään kuuluu niin valoisa aika on nyt varsin harvinaista, ainakin viikolla. Viikolla siis hyödynnän valaistua kenttää eli juoksuttelen liinassa tai irtojuoksuttaen pari kertaa. Tottia myös ajetaan välillä arkisin (n.kerran viikossa) tallin puolesta. Koska oma kokemus ajamisesta on HYVIN rajallinen, niin haluan että Tottia ajaa myös taitavammat, jotta se saa hyvää rutiinia ja varmuutta, ja parhaat eväät jatkoa varten! 

Viime kerran jälkeen ei ole irtohypytetty, saa nähdä ehditäänkö vielä hypyttämään omalla kentällä ennen talvea, jos ei ehditä niin sitten jatkuu keväällä. Joku maneesikäyntikin olisi hyvä saada ennen laatarikarsintoja, mutta vielähän tässä on puolisen vuotta aikaa. 


Vuodenvaihde lähestyy ja sitä myötä selkäännousu ja sisäänratsastus. Satulaan on jo tutustuttu juoksutuksen yhteydessä eli siitä se lähtee, ratsun elämä. Vaikka päästäänkin alkuun lainasatulalla niin silti olen surffaillut netistä sitä ekaa omaa satulaa. Etsimisessä en kuitenkaan pidä kiirettä eli nyt ollaan kokeiltu vain yhtä myyntisatulaa (merkitön yleissatula joka oli kokeilussa enemmänkin Viiviä varten, ei kuitenkaan istunut kummallekaan). Totille siis etsinnässä max.17-tuumainen estesatula, kuvittelisin että noin suoraan selkään mm.Albion ja Cliff Barnsby ovat aika vahvoilla. 

Tein myös taannoin pienet "esittelysivut", palautetta saa antaa. :)

2 kommenttia:

 1. Kivat nuo teidän esittelysivut! Ja Totti on niin hieno, kyllä ihan suututtaa että itse menin oman Torstenini ajamiset aikoinaan pilaamaan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä jos esittelyt on ihan OK, pikaisesti kirjoitellut :) Tuo on kyllä harmillista jos nuorena on sattunut jotain ajossa, se on mullakin suurin pelko!
   Myös Viivin ajohommissa on ilmeisesti tullut joku iso säikähdys vastaan, sen perusteella mitä olen ex-omistajalta kuullut. Mun aikana ei ajoa ole edes kokeiltu, ohjasajossa kyllä toimii eikä kärryjen näkeminen aiheuttanut slaagia mutta silti voi olla turvallisempaa olla kokeilematta.

   Poista