keskiviikko 22. elokuuta 2018

Päivitystä vuoden ajalta

Monta kertaa olen vuoden aikana pyöritellyt blogin pariin palaamista. En edes tiedä mikä iski kun kirjoittaminen loppui. Taisi olla vaan takki tyhjä jatko-opintojen jäljiltä ja samalla alkoi töissä kiireempi ajanjakso. Ja mitä kauemmin olin kirjoittamatta, sitä hankalammalta tuntui palata blogin pariin.

Mitä voi vuodesta kertoa ns. pikakelauksella?

Katse viime vuoteen :) 

- Näköjään viime vuoden kasvattajakisasta olen luvannut viimeksi raportoida - käy se näinkin tämän vuoden kunkkarien kynnyksellä. Ekana päivänä Totin iiiso säikähdys radalla kaiuttimen musanjytkeestä korvanjuuressa ja poistuminen kesken radan uralta pituushalkaisijalle asti. Sijoitus muistaakseni 17/24. Toisena päivänä (ja kaikissa kisoissa sen jälkeen) hevosen varusteisiin lisättiin neopren-korvahuppu, kasvattajakisan toisen radan sijoitus olikin 7/24 mikä ei tietty kokonaiskilpailussa enää auttanut.
Näin kasvattajana oli iso juttu ihan tuo osallistuminen ja se että 6-vuotiaalla oli takanaan jo pari ehjää kisakautta ja nuorten heppojen karkelot! Mutta valkkua/kisakuskia tietty harmitti lauantain sinkoilu kun meno oli ollut niin priimaa ennen ko.kisaa ja kaikki mahdollisuudet sijoitukseen olivat olemassa.

- Ihana oljenkorsi- estesatula (Prestige Versailles laakeilla toppauksilla ja leveällä selkärangantilalla) saatiin joulun alla vuokralle ja jäi ennen pitkää omaksi. Välillä oli koulusatulan kanssa sukset ristissä niin hevosella ja kuskeilla niin että mentiin vallan estepenkin kanssa, mutta keväinen koulusatulan täytetoppaus auttoi hurjasti. Eli nyt meillä on kaksi hyvää satulaa! :) 

- Tälle kaudelle ei varsinaisesti ollut kisatavoitteita - ehkä lähinnä Totin voiman rakentaminen ja samalla tulostason vakiinnuttaminen helppo A- tasolla valkun a.k.a kisakuskin kanssa, ja koko ajan onkin prosentit parantuneet. Ennätys tähän mennessä (yhden tuomarin antamana) 65,690%, mutta parissa kisassa on ollut isohkoja piste-eroja tuomarien välillä. Aika säästeliäästi Tottia on kisoissa käytetty ja lähiseudun Hippos-luokkakin jätettiin väliin vielä tässä kohtaa. Yksi SM-kvaali on jo plakkarissa mutta ei tule käyttöön vielä tänä vuonna.  

-  Olen onnistunut muuttamaan omaa ajattelua "kukkahattu-groomi-omistajasta" siihen suuntaan että voin myös itse ratsastaa tavoitteellisesti ja vaikka ihan kisata. Varsinaisena isona tavoitteena olisi olla jonain päivänä itsekin he A- radoilla Totin kanssa. Ajankohtaa en lupaa vaikka siihenkin on villejä unelmia. ;) Tämän vuoden he B- startit ovat olleet tasoa 55-61%, ollaan menty ohjelmia he B:3, KN-Special ja kevään alkajaisiksi seurakisoissa Aikuismerkkiohjelma. Parin harjoitus/seurastartin lisäksi on takana jo kaksi 2-tason starttia ja kolmas vielä tulossa kunkkareissa. Radat ovat noudattaneet melko lailla samaa kaavaa - ravissa saadaan melko tasaista settiä aikaiseksi, mutta laukka häviää valkoisten aitojen sisällä kuskin kisajännitykseen. 

Huojennus Ypäjän kisaviikon startin jälkeen! We did it!

Aina ei mene niinkuin Strömsössä. Wiurilassa lähdettiin radalle näissä tunnelmissa kun toinen pitkä sivu oli pelottava.

- Pieniltä terveysongelmilta ei olla säästytty eli keväällä todettiin kengityksen menneen ihan varkain kohti prinkkalaa ja vasen etukavio oli röntgeneissä vinksallaan. Sitä on korjattu vaihtamalla kengittäjä takaisin vanhaan luottokengittäjään joka laittoi röntgenien mukaan. Silmä katsottiin ELL toimesta samalla kun kintut, ja todettiin kaihin hieman edenneen tuossa loukkaantuneessa silmässä. Noin arjessahan tuo ei näy, mutta voi toki vaikuttaa esim vierailla kisapaikoilla ja muuten "skarpimmassa" tilassa, esim. ääniherkkyytenä. Sinänsä silmä on rauhallinen eikä aiheuta muuten toimenpiteitä.

- Ollaan valmentauduttu vaihtelevalla ahkeruudella niin oman kotivalkun kuin muutaman kerran vuodessa vierailevan brittiläisen valmentajan kanssa. Nyt ihan viime aikoina on tuntunut siltä että ollaan edetty ison harppauksen verran, varsinkin laukassa. *koputtaa puuta*

Kesätunnelmia
Tämä oli nyt aikamoinen läpijuoksu, ja nyt lupaan yrittää kirjoitella tänne tarkempiakin päivityksiä. Aika paljon tulee myös Facebookia ja Instaa spämmättyä heppajutuilla, laittakaa ihmeessä esim. instassa pyyntöä kehiin. :) 

19 kommenttia:

 1. Jee, ihan mahtavaa että palasit!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, nyt kun pääsen taas hyvään kirjoitusrytmiin niin eiköhän tää tästä :D

   Poista
 2. Feel the pain! Wiurila oli aika jännä paikka myös eräälle läsipäälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika moni sanoi samaa että ei ollut helppo paikka. Näin tällä kertaa ja heti Wiurilaa seuraavana viikonloppuna käytiin yhdet revanssi-seurakisat. ;)

   Poista
  2. Joo latua vaan :) aika kovia tätejä ollaan!

   Poista
 3. Pidin eniten tuosta "viuhaduksesta" kisakentällä, vaikkei se kisakuskia paljon naurata ainakaan sillä hetkellä. Ihan parasta antia kun voin kuvitella, miten suomenhevonen, mikä on yleensä normaalitilanteessa hyvinkin ennakoitava, suoraviivainen voi olla jopa hieman laiskanpulska menijä, mutta voi kun ollaan ihan vähän jännässä paikassa, ne liikkeet ovat melko sulavat, nopeat ja laajat.

  Kävinkin heti instagramissa ja hienoa menoa teillä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siinä meni kieltämättä vähän pasmat sekaisin. Lähinnä olin onnellinen ettei ratsu tiputtanut minua tuohon katsomon eteen vaan pysyin kyydissä ;) Jollain tapaa palauduttiin kun pilli soi ja päästiin rata maaliin asti. Epätasaisena jumbopisteillä mutta lähtökohtaan verrattuna pieni työvoitto!
   Totilla kyllä riittää huumorintajua ja räväkkyyttä välillä tilanteissa joissa kuskin huumorintaju on vähän tiukassa. :D

   Poista
 4. Tosi kivaa kun sinäkin palasit, on niin kiva lukea "vanhojen tuttujen" kuulumisia. Toivotaan että monet innostuisivat taas päivittelemään blogejaan. Olen teidät joissain kisojen starttilistoissa bongannutkin. Hieno ajatus, että voi sitä itsekin kisata tavoitteellisesti, eikä vaan katsota sivusta ratsuttajan menoa. Sitä vartenhan me tätä harrastetaan että tehdään ITSE, ei niin väliä vaikkei välillä sujuisikaan, kunhan on mukavaa sekä itsellä että hevosella! Lisäkuulumisia odotellen Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin - teikäläisen blogiakin olen suuresti kaipaillut! :) Ja juuri näin se on - jos kuitenkin itse koko ajan makselee hevosen ylläpitoa valmennuksineen ja kisoineen, niin samantien sitä itsekin käy välillä pyörähtämässä aitojen sisäpuolella. Itselleni kisaaminen silloin tällöin tuo vähän uutta ryhtiä harrastukseen, kun on tavoitteena suorittaa kokonainen rata eikä vaan matkustella kevyessä ravissa ;)

   Poista
  2. Tosi kivaa kun kaikki "vanhat hyväksi koetut" blogit virkoaa!

   Poista
  3. Laura: Teikäläisen blogikin kiinnostaisi kovasti jos saat kutsua tännepäin ;)

   Poista
  4. On kyllä kiva kun näitä (varsinkin suokki painotteisia) blogeja palailee! Itsekin aktivoiduin nyt kesän alussa vuoden jälkeen omaan kirjoittelemaan. Niistä on kiva itsekin jälkikäteen katsoa mitä kaikkea on tapahtunut :)

   Poista
  5. Sanna, näin se on, postaukset toimivat myös hyvänä tarkistuksena ja muistutteluna itselle! :)

   Poista
 5. Jee, täälläkin ilolla luetaan teidän kuulumisia! Oma blogiluettelo lempiblogien suhteen on käynyt niin kovin hiljaiseksi, niin aina ilahduttaa huomata että joku vanha tuttu palaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman huomasin kun eilen kävin Bloggerin lukulistaa läpi - aika paljon lähti pois seurattavista kun oli joko koko blogi poistunut tai jokin lopetusilmoitus - tai viimeisin postaus luokkaa vuodelta 2015.
   Yritän nyt pysyä aktiivisena, polttelee jo kirjoitella tarkempaa postausta tuosta brittivalmentajasta :)

   Poista
 6. Hei, just joku päivä sitten bongasin Totin nimen kunkkareitten ilmoittautuneitten joukosta ja mietin, että mitähän teille kuuluu :) Kiva, että palasit kertomaan kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - teidänkin blogia olen seurannut aktiivisesti joten yritetään täälläkin päässä pysyä aktiivisena :D

   Poista
 7. Onpa kiva että sinäkin palasit kirjoittamaan 🤗
  Täytyykin tutustua kunkkareiden lähtölistoihin, itse tarkoitus tulla la ja su turistiksi, toivottavasti bongaan teidätkin ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kisakoitokset osuu tänä vuonna arkipäiviin :) mutta vähän mietiskelin josko jaksaisin tehdä sunnuntaina turistireissun sinne :)

   Poista