torstai 2. marraskuuta 2017

Syksyn kuulumisia

En ole taas saanut aikaiseksi blogipostauksia kun muu elämä on vienyt mehut. Jopa kauden päätavoite eli kasvattajakisa on mennyt menojaan! Täytyy tehdä siitä erillinen postaus, nyt siis ihan vaan tuoreimpien juttujen päivitystä.

Tiiviimpi kisakausi on jo loppunut. Kauden viimeiset isommat kisat olivat viime viikonlopun Hevosopisto Dressage Challenge-kilpailut jossa Totti starttasi perjantaina 2-tason helppo A:2- luokan Karon kanssa.
Prosentteja ratsukko sai 61,379% jolla oltiin melko häntäpäässä luokkaa. Videolta selviää syy eli tuomarinpäädyn nurkkaan oli piiloutunut tiikerilauma. ;)  Muuten melko tasainen rata eli Totin tulostaso on vakiintunut yli 60 prosenttiin myös 2-tason avoimessa helpossa A:ssa. Huikeaa!Totti on myös klipattu - klippauksesta on tosin aikaa jo sen verran että uusinta olisi mahdollisesti pian paikallaan. Alla tämän vuoden malli, eli karvoja jätettiin hiukan kaulan yläosaan ja selkään, sekä jalkoihin ja päähän. Näin vähennetään hiukan hikoilua maneesissa ja kevennetään menoa mutta ei tarvita mitään hillitöntä loimirumbaa.Tällä viikolla Totti viettää pientä rokotuslomaa, samalla kun olen itse parannellut astetta sitkeämpää flunssaa poskiontelotulehduksineen."Ennen päivää X" tilattu eläinlääkäri saapui odotettua aikaisemmin, harmi sinänsä koska muuten lainakuski olisi mennyt hyppytunnille tällä viikolla. Nyt täytyy katsoa uudet aikataulut hypyille, ja on herra 6-v toki lomansa ansainnut tähän kohtaan. :)

Hyppysatulaa meillä ei vielä ole omana, yksi oljenkorsi on tilattu (ilman ostopakkoa) ja aikaa "Satula-Jouluun" on vielä muutama viikko. En tiedä toivonko enemmän sen täydellisyyttä vai epäsopivuutta, noin niinkuin kukkaron puolesta pitäisi toivoa jälkimmäistä mutta olisihan se hienoa saada vihdoinkin sopiva estesatula! Kun heppa haluaa myös hypätä niin täytyy sitä vermeetkin olla sen mukaan. ;)  Koulusatulalla hyppäämisessä kun on rajansa, vaikkei meidän koulupenkki olekaan kovin kuppimallinen. Muutamia estesatuloita on kokeiltu loppukesän ja alkusyksyn aikana mutta sopivaa ei ole kokeiltujen valikoimasta löytynyt.

Totti on todella näyttänyt että estehyppely on sen mielestä hauskaa. Siksi olen tosi onnellinen että tallikaverini käy sen kanssa välillä hyppäämässä - näin Totti saa varmuutta rohkeamman kuskin kanssa kun mitä itse olen. Allekirjoittaneelle riittää toistaiseksi hyvin pikku kavaletti- ja ristikkojumpat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti