sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Ohi on!

Tässä nyt postausta heti samana iltana, eli ylitän reilusti viimeaikaisen postaustahdin! :D

Viisivuotiaiden laatuarvostelut ovat siis ohi, ja lopputuloksissa Totti sijoittui sijalle 27/40 (kokonaistuloksen saaneista).

Eilen oli ohjelmassa askellajikoe eli viisivuotiaiden laatuarvosteluohjelma. Kesän teemaan sopien taivas repesi kun olimme saapuneet Ypäjälle. Lähes koko verryttelyn ajan satoi, mutta sade taukosi siinä vaiheessa kun Totti ja Karo valmistautuivat rataansa. Verryttelyssä Totti esitteli hienoja askellajeja, mutta jännittyi vähän kisakentän puolella. Arvosteluissa sitä sanottiin kiireiseksi ja toivottiin irtonaisempia lapoja. Käynnistä Totti sai pisteitä 7,50, ravista ja laukasta 7,00 ja luonteesta taas 7,50. Keskiarvo oli siis 7,25 ja sillä se oli sijalla 14 askellajikokeen jälkeen. 40 osallistujasta melko kiva sijoitus!

kuva: Leena Kahisaari

Tänään oli sitten estekokeen vuoro. Viikonlopun sateisen kelin vuoksi estekoe oli siirretty estekentältä Haimi-halliin, mistä olimme tosi iloisia!
Esteosuus oli oikeastaan suuri arvoitus, sillä estekisareissuja ei mahtunut melko buukattuun kesään ja harjoitushypyt oli tehty vain kotioloissa missä kaikki meni oikein mukavasti. Totti teki oikein hyvän suorituksen! Vaikeuksia aiheutti este numero 5 joka oli porttipysty ilman maalinjaa. Sitä hilattiin ylös samaa tahtia kuin oksereita vaikka ainakin näkemistämme hevosista suurin osa pudotti tuon esteen. Totti tiputti sen joka kerta, yllättyi ensin tehtävästä ja kielsi kertaalleen eikä hahmottanut paikkaa eli siinä näkyi kokemattomuus. Meidän verkkaryhmässämme nähtiin jopa yksi kuperkeikka tuolla esteellä eli siinä kohtaa jännitys tiivistyi aivan äärimmilleen ja toivoin lähinnä että ratsukko selviää ehjänä radalta. Vaikka pisteet olivat viitosta ja 5,25 niin olen ihan äärettömän tyytyväinen! Esimerkiksi metriselle okserille tuli tosi hyvä hyppy.
Kommenteissa ei kauheasti kehuja ole - kohtalainen jalkatekniikka, säkä saisi nousta korkeammalle hyppyyn, ponnistus saisi olla terävämpi.. Laukasta toivottiin pyöreämpää ja energisempää, ja kapasiteettia sanottiin välttäväksi. Samoin toivottiin enemmän yritystä virheiden korjaukseen, sekä energisyyttä.
Tästä eteenpäin suunnitelmana säännöllistä estehyppelyä jatkossakin sekä ihan oikeita estekisoja. Esteet tekevät tosi hyvää laukalle ja sitä kautta myös koulupuolelle.
Kisoja lukuunottamatta kunkkarielämys jäi tällä kertaa aika pieneksi eli aika meni oikeastaan oman hevosen kanssa touhutessa ja Expon läpi tuli juostua lähinnä laatuarvostelujen kansliaan ja kahvioon. Yöksi ajoimme kotitallille kun matkaa on kuitenkin vain tunti suuntaansa.

Nyt on ohjelmassa vähän kevyempi viikko eli palauttelua viimeistelytreenien ja kisojen jäljiltä. Torstaina tsekataan Batesin yleissatulan sopivuus jatkossa ja muutenkin satulamietintöjä jatketaan vielä. Versailles pitäisi saada kavennettua niin näkee sen sopivuuden ihan oikeasti. Halvimmaksihan tämä satulatouhu tulisi jos saisimme Batesista vielä sopivan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti