perjantai 2. syyskuuta 2016

Jännän äärellä

Koko vuoden takaraivossa ollut tavoite, viisivuotiaiden hevosten laatuarvostelut, on jo huomenna! Siis HUOMENNA!

Matkassa on ollut myös pieniä muttia - en sano vielä mutkia, koska nyt näyttäisi ihan hyvältä ja siltä että mennään kivalla fiiliksellä Ypäjälle. 

Ensinnäkin oma satula on tällä hetkellä epäsopiva, eli muutaman viikon ajan on nyt ratsastettu laina- ja kokeilusatuloiden kera.
Koesatuloista paras on melkein uusi Prestige Versailles- estesatula (halpaa kuin saippua ;) ). Sitä pitäisi hieman kaventaa jotta menisi sellaisenaan, nyt on ollut karva alla. 


Mahdollinen uusi satula?
Sain myös kaverilta vanhan poni-Barnsbyn (koulusatulan) kokeiluun, se näytti ensikatsomalta varsin lupaavalta mutta laskeutui kuitenkin turhan lähelle säkää. Näille molemmille yhteistä on melko "flätti" malli jonka kanssa pääsee lähelle hevosta. Sama malli oli myös poni-Butetissa joka oli kesällä käytössä jonkun hetken.

Näitä kuvia on tullut otettua - satula siellä, satula täällä.. :D Tässä testissä poni-Barnsby

Myös Prestigen yleissatula GP2 on yksi vaihtoehto mutta meidän koekappale oli liian leveä eli sitäkin pitäisi kaventaa. Alan jopa kallistua jollain aikataululla kahden satulan hankintaan, sitten ei olisi jatkossa ihan niin "tyhjän päällä" jos satulaan tulee muokkaustarvetta. Haluaisin kuitenkin noin pidemmän päälle koulu- ja estesatulat erikseen - eli jospa tuosta Versaillesista saisi pitkän aikavälin estesatulan ja hankin koulusatulan sitten rinnalle kun kukkaro sallii. 

Satula-asioiden lisäksi oma valmentaja-ratsuttaja oli poissa kuvioista parin viikon ajan. Tuo oli siis tiedossa jo etukäteen, mutta aloin jo hyperventiloida kun viimeisin tunti millä itse olin (toim.huom. oman, sittemmin epäsopivaksi tarkastetun satulan kanssa), meni aivan penkin alle! Onneksi valmentajamme omia hevosia ratsastanut E. toimi lainaratsastajana pari viikkoa ja hyppäsikin pari kertaa Totin kanssa. 

Äitihepan vanha loimi käytössä <3

Nyt on siis soviteltu satuloita, hommattu paikalle niin hierojaa kuin kengittäjää ja K:kin pääsi tällä viikolla Totin selkään viimeistelemään. Viime perjantaina menin itse pitkästä aikaa ihan sileällä maneesissa (ohjenuorana reipasta laukkaa eteen) tuon Versaillesin kanssa ja kyllä Totti tuntui ihan erilaiselta kuin omalla satulalla. Oman satulan eli Batesin yleissatulan tsekkaus olisi näillä näkymin ohjelmassa ensi viikolla ennen kun teen mitään kovin isoja peliliikkeitä esim. Versaillesin kauppojen muodossa. Otin kyllä jo Versaillesin kuukaudeksi vuokralle niin että saa testailla ja miettiä ajan kanssa. Ensi viikolla käytän sen myös kavennettavana mikä kuuluu vuokrauksen hintaan, loistavaa palvelua!

Lähtölistat Ypäjälle tulivat nettiin tiistaina ja Totin vuoro on molempina päivinä vasta iltapäivän puolella. Ei siis aikaisia aamuherätyksiä viikonloppuna! Tänään menen tallille pesemään ja puunaamaan hevosen sekä varusteet. Letit ehtii väsätä huomenna aamupäivällä.

Tällä viikolla treenit ovat hoituneet ratsuttajan toimesta, tässä vielä pienellä iltakävelyllä kuin paraskin huippu-urheiluhevonen ;)

Kuvat ovat viime aikojen kännykkä-räpsäisyjä. Järkkäri on unohtunut ihan täysin tänä kesänä, kisareissuilla paras (eli mukana oleva) kamera on ollut iPhone, jolla on saanut kelpo videoita ja muutamat verkka/palkintojenjakokuvat. Todennäköisesti Ypäjällä on kuitenkin sen verran tuttuja että voisin lykätä videoinnin jollekin muulle ja räpsiä itse kuvia myös suoritusten aikana. :)
Kisaraporttia tulossa sitten mahdollisimman pian viikonlopun jälkeen! 

2 kommenttia: