lauantai 14. toukokuuta 2016

Kolmannet kisat ja muita kuulumisia

Tekeillä on pari isompaa postausta - varusteista sekä muisteloita ensimmäisestä hevosestani arabitamma Cassandrasta. Ajanpuute kuitenkin vaivaa enkä meinaa saada noita tehtyä loppuun asti. Siispä tähän väliin ihan peruskuulumisia. :) 

Viime viikonloppuna oli meidän kolmannet yhteiset kisat, jälleen ykköstason kisat ihan lähiseudulla. Meillä oli edellisenä päivänä valmennus jonka jälkeen oli tosi hyvä fiilis lähteä kisoihin, vieläpä kun valmentaja tuli paikan päälle katsomaan meidän verryttelyn. Wau mitä luksusta! :) 


Verryttely oli ulkokentällä - tein jonkun verran avoja, siirtymisiä ja muutamia laukannostoja. Sitten olikin vuorossa siirtyminen maneesiin, olimme jo toisia lähtijöitä luokassamme joka oli siis helppo C:2 2000. Tottia meinasi taas jännittää hiukan maneesin laidat, tuomari- ja katsomopääty, mutta se onneksi asettui melko hyvin ennen kun pillin vihellys kuului. Radan alussa oleva raviosuus (keskiympyrät + täyskaarrot) meni melko hyvin ja tasaisesti. Sen jälkeen tuli peruutus, jossa ennakoin ja pysäytin valitettavasti jo metrin ennen pistettä, tästä rokotettiin tietysti pisteissä. Temponlisäyksistä ensimmäinen jäi myös melko vaatimattomaksi, toinen oli onneksi jo parempi. Käynnistä tuli taas seiska. Laukkaosuuksista hakkasin jälkikäteen eniten päätä seinään, sillä juuri edellisenä päivänä olimme harjoitelleet miten istun rauhassa laukassa, ja ratsastan pohkeella takaosaa hyvin mukaan. Ja mitä tapahtuu valkoisten aitojen sisällä....tuuppasin Tottia kuin mielipuolinen, koko laukkaosuuden läpi, koska se ihan just tippuisi raviin muuten...mikään ääni takaraivossa ei sanonut sillä hetkellä että istu sinne penkkiin ja ratsasta takaosaa, niinkuin olisi pitänyt! Nostoista saimme kutoset mutta muuten laukkapisteet alkoivat vitosella, ihan oikeutetusti. 
Pisteet radasta olivat 59,1% eli nyt emme ylittäneet 60% "haamurajaa" jonka olen asettanut itselleni vähimmäistavoitteeksi helposta C:stä. 


Tähän väliin tulikin sitten parin viikon kisatauko ihan sopivaan paikkaan. Huomenna olen toimihenkilönä 2-tason kilpailuissa ja seuraavan viikonlopun reissussa. Maksoin myös sekä oman D-kilpailulupani että Totin vuosimaksun, eli pian pitäisi päästä ilmoittautumaan kilpailuihin myös Kipan kautta. Kuun lopussa olisi yhdet ykköstason koulukisat jonne toivon mukaan pääsemme. Ja siitä parin viikon päästä suomenhevoskummajaiset Urjalassa eli silloin pitäisi uskaltaa jo kakkostason kilpailuihin jos vain kaikki menee niin putkeen että sinne lähdemme. 

Onhan kisojen ulkopuolellakin tietysti elämää - 99% ajasta kun on sitä tavallista arkea!
Totti on saanut nyt olla hieman kevyemmällä ja olemme käyneet paljon kävelemässä peltolenkkiä. Eilen olimme valmennuksessa toisen suomenhevosratsukon kanssa ja valmentaja huikkasikin että milloin tuollaista laukkaa esitellään myös kisoissa... ;) Eli siinä sitten tavoitetta kerrakseen! 
Ensi viikon olen itse ensin alkuviikon päivät opiskelukuvioissa ja sitten viikonloppuna jopa hiukan rellestämässä kun parikin menoa osui tuohon viikonloppuun. Totti on siis melkein koko viikon valmentajan + hänen apuriensa hyvässä hoidossa ja ratsutustakin tulee tuossa taas pieni Boot Camp- tyyppinen kuuri. 

Totin satula joutuu tosin nyt vähän tarkempaan syyniin, se on ilmeisestikin taas muokkausta vailla ja on hieman liian leveä tällä hetkellä - liikkuminen on parempaa kun on karvaromaani satulan alla. Yritän muokata satulaa ensin itse toppauspaloilla ja jos en onnistu saamaan sitä sopivaksi niin täytyy pyytää sovittaja käymään. Samaan aikaan kun harmittelen jos meidän ihanan järkevä yleispenkki ei sovikaan enää, poden kovaa koulu- ja estesatula- kuumetta. Yhden satulan muuntaminen kahdeksi on vain rahallisesti melkoinen taikatemppu! :D Eli toivotaan parasta että saamme tähän hätään laitettua yleissatulan vielä sopivaksi. 
 

2 kommenttia:

 1. Meillä on satulanvaihtoviikot menossa ja hankalaahan tämä on. Onneksi kävi niinkin hyvä tuuri, että saimme sangen hyväksi havaitun mallin Albionin K2 Legendistä lyhyemmän 16,5" widen kokeiluun. Ensimmäinen yritelmä olikin 17" ja siinä olisi pitänyt toppaukset uusia, mutta siltikin meni hyvin. Nyt sitten testissä uuusi satula alla ja priimat toppaukset sekä lyhyempi, mitä olin halunnutkin.

  Teillä on kivasti alkanut kisakausi, meillä vielä haaveissa syksyllä jos suuntaisimme tuolloin kisoihin. Tosin matkaratsastuskisat ovat se meidän juttu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Albion kuulostaa hyvältä löydöltä, hienoa! :) Toivottavasti on sopiva ja saatte siitä hyvän satulan.

   Juu nyt ollaan otettu muutama rata alle ja kivaa on ollut! Kyllä nuo kisat antavat mukavaa tavoitetta kotitreeneihin vaikka aina olenkin luullut olevani enemmän kotona nysvääjä kuin kisaintoilija. Niin se maailma muuttuu kun on hyvä hevonen alla <3 Toivottavasti tekin pääsette sinne matkakisoihin! :)

   Poista