sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Lukemista ja puomeja

Meillä kotona on aina luettu paljon ja luonnollisesti iso osa lukemisestani on suuntautunut hevoskirjoihin. Ala-asteikäisenä on luettu kaikki Merja ja Marvi Jalon kirjat, Chrisse Fagerströmit, Christine Pullein-Thompsonit, Mustat oriit, Amorina kesähevoset ja mitä näitä nyt olikaan, tietokirjoja unohtamatta.
Moniin kirjoihin olen tarttunut uudestaan vielä aikuisemmalla iällä. Esimerkiksi kun jouduin luopumaan ensimmäisestä hevosestani, luin sinä vuonna Chrissen kirjat ja itkin vuolaasti junaonnettomuudesta lukiessani - siinä samalla taisin käsitellä myös Cassun poismenoa.

Nyt kun joka tuutista pukkaa niin ammatillista kuin opiskeluihin liittyvää lukemista ja jokunen romaanikin olisi kiva kahlata läpi, on ajankäyttö lukemisen suhteen vähän tasapainottelua. Hevoslukemisen puutetta olen korvannut jo pitkään ostamalla Horse&Rider- lehden irtonumeroita. Brittilehdet tuntuvat olevan suunnattu juurikin tällaiselle oman hevosen kanssa touhuavalle harrastelijalle.
Kun muutama viikko sitten sain taas lukuinspiraation, paljastui ikävä totuus, etteivät Lehtipisteen myyntipisteet myy enää Horse&Rider- lehteä. Mitä ihmettä?! Olen ainakin kantanut oman korteni kekoon lehden Suomeen tuonnin kannattavuuden suhteen.. ;)

Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen vaikka sillä hetkellä en lehteä käsiini saanutkaan. Internetin ihmeellisen maailman ansiosta tämäkin asia oli muutaman klikkauksen päässä. Eli Horse & Rider- lehden nettisivuilta sai tilattua irtonumeroita eikä hinta Suomeen kannettuna ollut sen suurempi kuin Lehtipisteen myymillä irtonumeroilla, jopa halvempi kun neljä viimeisintä lehteä tuli samoilla postikuluilla. Tarkistin innostuksissani myös vuositilauksen hinnan ja se oli suhteessa kalliimpi kuin tämä muutaman numeron kertatilaus - tämä selittynee toistuvilla postikuluilla Suomeen asti. Tilasin lehdet muistaakseni torstaipäivänä ja tiistaina oli iso kirjekuori postilaatikossa. Varsin nopea toimitus!Nyt olen kahlannut näitä neljää lehteä parin viikon ajan ja vielä riittää lukemista. Lehdissä on ollut mukavia juttusarjoja talven treeneistä, maastoilusta ja ratsastajan itseluottamuksesta.. Ja toki hevosen elimistöstä sekä käyttäytymisestäkin muutama artikkeli. Suomessakin on menty samaan konkreettisten treenivinkkiartikkelien suuntaan esimerkiksi Hevostiimin ja Equestrialin digimateriaalien kautta. Itse olen kuitenkin huono istumaan ruudun ääressä katsomassa videoita - mielummin otan lehden käteen ja lueskelen, se on jotenkin erilaista rentoutumista.
Kannatan toki myös suomalaisia lehtiä, eli Hevosurheilun perjantainumero on tullut kotiin jo monta vuotta ja sen lukeminen on oikea perjantai-illan ja lauantaiaamun rituaali. Samoin suomalaisista mainittakoon Suoralla-lehti sekä nyt Hippos-lehden kanssa fuusioitunut Hevoset&Ratsastus.

On sitten syy brittilehtien tuoman inspiraation tai yleisen sisuuntumisen, tein taas perjantaina pientä puomitreeniä Totin kanssa. Maneesissa sattui myös olemaan pienenpieni ristikko jonka madalsin vielä niin pieneksi kuin sai ennen satulaan nousua. Verryttelyn ja muutaman puomikierroksen jälkeen ohjasin Totin ravissa tuolle miniristikolle ja sehän pompahti yli, jatkaen myötälaukassa. Ylitettiin ristikko uudestaankin muutaman kerran erittäin sujuvasti, kappas vaan! Eli ensimmäinen esteen ylitys tuntien ulkopuolella on nyt tehty. Henkinen este oli huomattavasti suurempi kuin tuo pikkuristikko... ;)


Mainittakoon että kun korotin tuon ristikon vielä entiselleen, naureskelin että olisi se ollut ihan tarpeeksi pieni este ilman madallustakin. Mutta kaikki aikanaan!

Nyt viikonloppuna Totti on saanut olla vapaalla eilisen ja tänään kävimme lyhyen ratsastuksen verran pellolla. Ensi viikolla saadaan jatkoa tälle postaukselle kun sama valmentaja tulee taas meidän tallille. Olen menossa sekä tiistaina että keskiviikkona puolituntisille yksityistunneille.
Murphyn laki on taas voimissaan sillä tälläkin kertaa ratsastussaappaani ovat korjattavina kun vielä korjaamattoman saappaan vetoketju hajosi tiistaina... Vielä on toivoa että saappaat kotiutuisivat huomisen tai tiistaipäivän aikana - mutta pääasia tietty että päästään valmennukseen, olivat varusteet mitä hyvänsä! :)

3 kommenttia:

 1. Pitäisi varmaan tutustua tuohon Horse&Rider -lehteen, muistaakseni myös Ruuhkavuosiratsastaja kehui sitä taannoin. Ja peukut esteiden ylitykselle, päänsisäisen ja konkreettisen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, myös Ruuhkavuosiratsastajan blogissa on ollut juttuja. Kannattaa ehdottomasti tutustua!
   Kierrätin juuri kasan aikakauslehtiä talliporukalle ja pari vuotta vanhat Horse&Riderit piti vielä selata kertaalleen läpi ennen kun raaskin niistä luopua.. ;)

   Poista
  2. Ja kiitokset peukuista! Nyt jo suunnittelen seuraavia puomi/minieste- treenejä :D

   Poista