perjantai 11. joulukuuta 2015

Myrskysäitä ja hyppäämisen riemua

Marras-joulukuun säätä on leimannut vuodenajalle ominaisen pimeyden lisäksi jatkuva kova tuuli ja ajoittainen kova sade. Sateettomat auringonpilkahdukset ovat olleet harvinaista herkkua! Ja maneesista olen ollut kyllä aika lailla onnellinen.

Viikko sitten perjantaina saavuin yleensä niin valoisaan talliin harvinaisen säkkipimeässä, sillä sähköt olivat poissa ja pätkivät on/off useita kertoja sinä aikana kun olin tallilla siivoamassa karsinan ja harjailemassa kun pellavamössö tekeytyi. Tuona päivänä Totin ohjelmassa olikin ihan vapaapäivä. En edes jaksanut vaihtaa vaatteita koska en halunnut haaskata yhtään valoisaa hetkeä, joten karsinan siivous sujui hyvin mekossa ja tallikengissä. 


Totti oli selvästi sitä mieltä että palvelu voisi olla parempaakin ja mössöjä pantataan ihan turhaan!


Viime viikonloppu meni valitettavasti ilman maastoilua kun kelit eivät suosineet. Koko aikaa ei sentään jyystetä tosissaan maneesissa, vaan ohjelmassa on ollut myös yksi juoksutuskerta ja ihan vain kävelytystä, sekä tietysti myös niitä vapaapäiviä! 

Tiistaina oli pitkästä aikaa puomi/estetunnin vuoro. Tallin ratsuttajaharjoittelija hyppäsi Totilla aiemmin syksyllä säännöllisesti kerran viikossa n. kuukauden ajan, mutta nyt hyppytaukoa oli takana jo kuukauden verran. Estetunnille meno jännitti hiukan, mutta Totti oli oma ihana itsensä ja sai kuskinkin voittamaan pelkonsa.

Totti hyppäsi innokkaasti ja rehellisesti, pari kertaa pääsi yllättämään kun lähestyimme laukassa keskellä pitkää sivua olevaa estettä - ratsuhan vetäisi ihan ylisuuren ja voimakkaan hypyn, ja tuntui siltä etten laskeudu ikinä takaisin satulaan! :D
Estetunnilla ratsastusongelmien vyyhti purkautui taas hieman eri näkökulmasta, nyt jäi toivottavasti paremmin takaraivoon se, että painon pitää todella olla jalustimilla. Esteet pysyivät ristikoina eli korkeus ei päätä huimannut, mikä oli kiva juttu näin ruosteessa olevan ja hieman rimakauhuisen ratsastajan näkökulmasta.
Tulimme pari kertaa pienen radankin: rata alkoi ravipuomeilla joiden jälkeen lähestyttiin laukassa yksittäistä ristikkoa, siirrettiin raviin ja tultiin sarjaesteelle ravissa (diagonaalilla) ja hypättiin yksi ristikko ikäänkuin pääty-ympyrällä, josta jatkettiin suoraan aiemmalle yksittäiselle ristikolle. Ihan ei laukat vaihtuneet eli pari ylimääräistä raviin siirtymistäkin tuli matkan varrella, mutta olin kyllä todella tyytyväinen estetunnin jälkeen! Tuosta jäi oikein innostus odottamaan seuraavaa kertaa.
Harmi ettei tuosta estetunnista ole kuva- tai videomateriaalia, täytyy yrittää korjata tilanne ensi kerralla!

Estetuntia seuraavana päivänä kävelytin Tottia ja otin "rakennekuvan" maneesissa. Kuten näkyy, eivät klippauksen rajat ole maailman siisteimmät - no, ihan itse tehty.. ;)Tällä tehoviikolla olimme vielä koulutunnillakin kun tuli mahdollisuus. Ja tuokin tunti tuli taas oikein hyvään paikkaansa, varsinkin kun valmentajamme kävi ensiksi Totin selässä. Nyt kotiläksynä onkin vain rennosti eteenpäin ratsastusta. Tunnilta on pari pientä videopätkää, yritän saada sieltä jonkin kivan julkaistavan setin. Hevosta kehtaa julkaista milloin vaan, mutta oma teemani tälle talvelle taitaa olla keskivartalon metsästäminen ja uudelleen rakentaminen.. :) 

Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille! 

2 kommenttia:

 1. Ihana tää sun karsinansiivousasusi <3 :D

  Liioiteltuja hyppyjä miniesteille oli havaittavissa myös täällä, voi innokkaita suomipoikia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kun tulee suoraan töistä tallille niin on aina tuo vaatteiden vaihdon "vaiva". Hyvin sujui noinkin - joku tallikaveri kommentoi että sä et vissiin aio ratsastaa tänään... :D

   Meillä pitäisi olla seuraavat hypyt taas tiistaina, katsotaan onko edelleen liioittelua hypyissä vai onko jo tasaantunut ;)

   Poista