lauantai 19. joulukuuta 2015

Joululomailua

Hyvää joulunalusaikaa tältä suunnalta kaikille lukijoille! Totin loppuviikko on mennyt pienen joululoman merkeissä, ihan suunnitellusti.

Hoitopaikalla odottelemassa karsinansiivouksen valmistumista, kuva otettu tallin puolelta oven pleksin takaa.
Huolestunut valkuainen vilkkuu?
Tiistaina olimme vielä ennen lomaa puomi/estetunnilla. Tunti aloitettiin puomitehtävillä, voltteja paljon ja tarkkana hevosen suoristuksen kanssa. Siitä edettiin tunnin mittaan myös hyppyihin, samalla teemalla. Nyt ei seilattu ihan yhtä hyvällä aloittelijan tuurilla kuin viimeksi - hyppytehtäväkin oli hankalampi eli kahden esteen linja pituushalkaisijalla, tosi tarkkaa siis kääntämisen ja suoristamisen kanssa. Tehtävä oli tehty juurikin ryhmän nuoria hevosia ajatellen. Totti hyppäsi joka tapauksessa kaiken reilusti ja rehellisesti, rytmissä vaan oli hakemista. Se tippuu helposti raviin esteiden välissä eli minun pitäisi vaan uskaltaa ratsastaa laukkaa rohkeammin.
Kesken tunnin meinasin jo ilmoittaa että yhtään pikkuristikkoa korkeampaa ei hypätä, mutta lopuksi linjan jälkimmäinen este laitettiin pystyksi joka pysyi ihan säädyllisen kokoisena (ehkä 60-70cm) niin pyörsin ajatukseni valmentajan kannustuksella.
Tuolle isommalle linjalle saatiin tunnin parhaat suoritukset ja viimeiseltä esteeltä laskeutumisen jälkeen piti oikeasti räpytellä silmistä pieni liikutus pois.
Valitettavasti videointikelpoinen puhelin oli koko tunnin taskussa, enkä siinä keskittyessäni huomannut viedä sitä katsojille. Eli jos joku nyt ajattelee "pics or didn't happen", ei voi mitään. :D

Tuosta estetunnista tuntui erityisen hyvältä aloittaa pieni kävely/tarhailuloma. Estetunnin jälkeen siis kävelytin hyvin, ja nyt pieni ratsu on saanut olla pari päivää ihan tarhailemassa. Huomenna voisin taas kävelyttää ja vaikka maanantaina juoksuttaa kertaalleen, energiaa kun tuntuu olevan vaikka kauramäärää laskettiin ihan hyvän mielen kourallisiin ja ruuna tarhailee kaverin kanssa.
Pyhinä ajattelin jo ratsastaa koska heti pyhien jälkeen onkin jo seuraava Airan tunti.

Poseerauskuva "huonon silmän puolelta". Riimu tarvitsisi hieman satulasaippuaa?
Olen nyt pähkäillyt pääni puhki talliloimitusta, sillä Totti on taas alkanut kutiamaan. Klippaus ja loimitus ovat jälleen tehneet tehtävänsä. Totti tuntuu ahdistuvan erityisen paljon liian tuhdista loimituksesta ja ainoa jollain tapaa hyväksytty loimi on ollut Amigon 100-grammainen tallitoppaloimi. Se kuitenkin likaantuu nopeasti kun on päällä 24/7 ja kaikki muut talliloimet ovat paksumpia enkä ole voinut käyttää niitä nyt plussakeleillä.
Tänään ostin Totille joululahjan jota se varmasti arvostaa ;) eli Bucasin Irish Stable- talliloimen 50 gramman täytteellä. Toivottavasti tuo toimisi Amigon vaihtoloimena näillä "juhannuskeleillä". Oli todella iloinen yllätys kun lähiseudun kivijalkaliikkeestä löytyi tuo Bucasin talliloimi 140cm- kokoisena! Loimi näytti Totin päällä istuvalta ja antoi kuitenkin hyvin tilaa lavoille leikkauksensa ansiosta. Itse asiassa metsästin alunperin toista samanlaista Amigoa mutta sitä ei löytynyt oikean kokoisena.

Nyt loppui tämän talven loimiostokset, ainoa edes jollain tapaa hyväksytty hankinta on paksu ulkotoppaloimi jos tuleekin yllättäen kylmä talvi. Nyt en kuitenkaan pidä kovia pakkasia kovin todennäköisinä näillä leveysasteilla ja paksut toppaloimet ovat hankalia säilyttää niin mennään vielä riskillä sen suhteen. Viime talvena meidän 220-grammaista ulkotoppaloimea käytettiin yhteensä ehkä viikon-pari, muuten mentiin talliloimi + sadeloimi-yhdistelmällä.

Yhtenä projektina on mielessä sopivan ratsastusloimen ompeleminen, ottaen kaavat nykyisiä ratsastusloimia tuunaten. Kankaita en vielä ole hankkinut kun mietin tekisinkö villakankaisen jonka vuorina olisi mahdollisesti jokin liukkaampi kangas joka ei kinnaa klipattuun karvaan, vai vedenpitävää kangasta olevan jollain sopivalla vuorikankaalla. Kunnianhimoisesti ajatellen voisin toki tehdä molemmat, mutta jos nyt aloittaisi edes yhdestä! Heijastinnauhaa pitää ainakin laittaa joka tapauksessa niin on paras mahdollinen hyöty maastoillessa.

Hyppyvideon puutteesta pienenä hyvityksenä aiemmin lupaamani pätkä viime koulutunnilta, hieman ravia ja laukkaa. Tämä siis ihan realismin merkeissä eli autenttisena materiaalina treeneistä. Hyvänä yrityksenä saada oma paketti kasaan pikkuhiljaa - tunneilla käydään toki mahdollisimman säännöllisesti. Tammikuussa Totilla on myös ratsutuksen osalta tehokkaat pari viikkoa sillä aikaa kun olen itse mökkeilemässä ja laskettelemassa.Mukavaa Joulun odotusta kaikille lukijoille! :)

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Mukavaa joulua teille :)

  VastaaPoista
 2. Onpas Totti mennyt eteenpäin, varsinkin laukassa jaksaa kantaa tosi kivasti! :) Hyvää Joulua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Itse sitä on jotenkin niin lähellä että jää siihen uskoon että alla on vielä juuri 4-vuotiaaksi kääntynyt varsa. ;) Eilen tämän pikku lomapätkän jälkeen laukka tuntui taas ison harppauksen paremmalta! Levossa ne lihakset kasvaa vai miten se meni :)

   Ihanaa Joulua myös sinulle ja Nallelle :)

   Poista