maanantai 23. marraskuuta 2015

Hieman jännitystä ja uuden oppimista

Putoamistani seuraavana päivänä oli tarkoitus tehdä pieni lenkki pellolla. Pelto oli kuitenkin litimärkä joten kävimme pienen maastolenkin tallikaveriratsukon kanssa. Ja mukavasti meni!

Sitten Totti hierottiin viikonloppuna, ja viime viikko olikin kalenterissa lomaviikko. Pari kertaa juoksutin juoksutusringissä ja totesin huoltotoimien auttaneen - Totti liikkui halukkaasti ja pyöreänä liinassa. Toissapäivänä kun pyysin sitä laukkaamaan liinassa, nousivat laukat ilopukkien kera ja siitä laukka jatkui todella hienona, pyörivänä ja tarmokkaana. Olisin voinut katsella sitä koko päivän!

Eilen oli sitten ensimmäisen lomanjälkeisen ratsastuksen vuoro. Oikein harmitti kun tunnistin mieleen hiipineet ajatukset - ratsastamaan meno jännitti! Vaikka kuinka olin järkeillyt mistä putoaminen johtui niin silti takaraivossa kolkutteli pahaenteinen mitä jos...se lähtee, pukittaa, säikkyy, olen itse kireänä kuin viulunkieli...
Ratsastus meni kuitenkin kivasti, en osannut pyytää aivan parasta suoritusta itseltäni enkä hevoselta mutta joka tapauksessa aivan kelpo liikutus maneesissa. 
Satula tosin aiheuttaa taas hieman huolta sillä ennen lomaviikkoa todettiin Totin liikkuvan iloisemmin kun satulan alla on karvaromaani. Alan hieman lannistua kun satulaa on säädetty jo muutamaankin kertaan kesän jälkeen. Eli tilanne vaatii taas huolellista tarkastelua jonkun taitavamman toimesta - jos satula kinnaa lavoista niin mistä se johtuu? Onko syynä väärä leveys, vääränlaiset lisätoppaukset vai mikä ihme?

Koska Totti klipattiin jo lokakuun alkupuolella, alkoi toinen klippaus olla ajankohtainen. Hetken mietittyäni sain päähänpiston, miksi en klippaisi itse tällä kertaa! Pohjalla oli kuitenkin lokakuun klippauksen yhteydessä tehdyt rajat joita pitäisi vain seurailla. Vuokrasin ystävältä klipperin ja hän tuli tänään paikan päälle kaveriksi (henkiseksi tueksi ;)). Totti oli aivan ilmiömäinen, niinkuin on klipatessa ollutkin tähän mennessä tosi kiltisti! Pienenpientä viimeistelyä jäi keskiviikkona raspauksen jälkeen tehtäväksi koska iltaruokinta-aika alkoi painamaan päälle ja halusin lopettaa kun molemmilla osapuolilla oli vielä hyvä mieli. :) Eli pariin päivään ei kannattane katsella työn jälkeä kovin läheltä, jos senkään jälkeen hetkeen.. ;) Näinkin hyvä onnistuminen nosti omaa mielialaa hurjasti - vaikken ole aivan PRO niin osaisinpa jatkossa hoitaa oman hevoseni parturoinnin (toistaiseksi tosin vuokrakoneen kera). 


Huomenna ohjelmassa on valmennustunti ja keskiviikkona sitten edellä mainittu hammashuolto. Odotan varsinkin huomista tuntia innolla, ja hammashuoltokin tulee varmaan ihan paikkaansa kun edellinen oli helmikuussa ja silloin ehdotettiin 8kk väliä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti