torstai 4. kesäkuuta 2015

Laidunkesän virallinen aloitus

Mitä on viimeisen kahden viikon aikana tapahtunut? 

Ensinnäkin Totti sai pienen loman irtokengän ja allekirjoittaneen pääsykoekiireiden vuoksi. Kunhan tallille selvisin viime viikolla, niin ratsastin loppuviikon aikana muutaman kerran - pari kertaa kentällä ja kerran metsälenkillä. Ja meillä oli niin mukavaa :)
Kentällä huomasin taantuneeni laukannostoissa johonkin esihistorialliselle tasolle, jossa yritin nostaa laukkaa mäkihyppääjäasennosta ajamalla. Ja ihmettelin että on se nyt *** kun se laukka nousee huonosti. Kunhan istuin satulaan ja annoin hienovaraisemmat, selkeät laukka-avut, niin johan saatiin paljon säädyllisempiä nostoja. Eli hyvin se ratsu kulkee, kunhan kuski hoitaa oman osansa. :)

Metsälenkki meni muuten jo oikein mainiosti, mutta kun ohitettiin laidun ja muu lauma, niin Totti meinasi unohtaa että oli töissä, ja oli sen oloinen että olisi lähtenyt juoksemaan "kaverien kanssa". Muutamalla puolipidätteellä se kuitenkin rauhoittui ja jatkettiin aivan säädyllisesti menoa.

Maanantaina oli virallinen kesän aloitus, eli tallin hevoset siirrettiin isommalle jokivarsilaitumelle muutaman kilometrin päähän tallista. Muut kolme hevosta ovat olleet aiemminkin samalla laitumella mutta Totille tämä on ensimmäinen kesä. 
Laitumen keskellä on "joki" (tosin melko kapeana eli joki on vähän suureellinen ilmaisu), joen yli kulkee silta jota pitkin hevoset pääsevät kulkemaan. Ja laidunta on joen molemmilla puolilla. Laitumella on paljon vaihtelevaa maastoa sekä puita joista on myös suojaa. Neljän hevosen porukka meni ristiinrastiin laidunta ekana iltana, ja tutustui paikkoihin. Ja mitä oli tuloksena tiistaina? Taas irtokenkä, ei sentään sama jonka kengittäjä kävi lyömässä viime viikon alussa vaan toinen etukenkä. Hetkellisesti ehdin jo miettiä olisiko helpompaa napata kengät kokonaan pois kesän ajaksi, mutta niin kauan kun on tarkoitus liikuttaa ja liikunta tapahtuu pääosin maastossa, ei se oikein taida olla mahdollista. 

Eli nyt on soiteltu taas kengittäjä paikalle ensi viikon alkupuolelle. Sen aikaa Totti saa jumpata ihan itsekseen mäkisellä laitumella, tai ehkä nappaan sen viikonloppuna pienelle köpöttelylle laitumen viereiselle metsätielle jonka pohja on pehmeää hiekkaa. 
 
Kohtalon ivaa että yksi parhaimpia rakennekuvia syntyy kännykkälaadulla epätarkkana... :)


Värisuora suomenhevosia


Viime viikonloppuna tuli opittua uutta ja toteutettua pitkäaikainen haave, eli olin jouhikorukurssilla! Alla kuva tekemästäni rannekorusta, jossa on Totin jouhien lisäksi edesmenneen Cassun jouhia, joita olen säästänyt vuodesta 2009. Nyt sormet syyhyäisivät tekemään lisää koruja.. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti