perjantai 26. kesäkuuta 2015

Myöhästyneet onnittelut nelivuotiaalle!

Viime sunnuntaina 21.6. tuli täyteen neljä vuotta Totin syntymästä.

Tässä taas ensimmäinen valokuva Totista, joka on varmaan ennenkin esiintynyt täällä blogissa. Pieni rääpäle jolla ikää max. pari tuntia. :)


Kävin sunnuntaina "synttärimaastoilemassa" läheisellä metsätiellä. Totilla oli pari vapaapäivää alla, silti se oli oikein mukava ratsastaa - ihan sopivan reipas. Siinä ratsastaessani mietin miten paljon on tapahtunut taas vuodessa. Vuosi sitten tehtiin ekoja köpöttelymaastoja ratsain. Silloin alla oli reipas ja innokas, mutta vielä paljon lapsellisempi ratsun alku. Lapsellisuus näkyi pienenä hitautena mikä teki kolmevuotiaasta oikein turvallisen tätikuljettimen. Nyt Totti tuntuu olevan joka tavalla vähän enemmän. Se on kasvanut niin fysiikaltaan kuin henkisesti. Lihasten kehittymisen myötä myös liikkuminen on kehittynyt. Muun muassa raviväistöjä se tekee jo laadukkaasti ja helposti. Muutaman askeleen väistöpätkillä olen leikitellyt myös hyväpohjaisen metsätien varrella että saadaan vähän vaihtelua menoon ja pysytään molemmat hereillä. 

Silti täytyy välillä muistuttaa itselleen että Totti on nelivuotias. Se tarvitsee lomajaksoja ja monipuolista, vaihtelevaa liikuntaa. Myös säännölliset koulutunnit olisivat oikein hyvä tilannetsekkaus ja siihen toki pyritäänkin. Jos käydään säännöllisesti tunneilla, ei sen lisäksi tarvitsisi pyöriä kentällä kuin jonkun hassun kerran viikossa. Pääosa liikunnasta voisi hyvinkin olla maastoilua ja peruskunnon kohotusta, kunhan pohjat ovat kunnossa. Selästä hyppäämisen suhteen pitäisi myös aktivoitua kyselemään mahdollisia lainakuskeja näin ensi alkuun. 

Synttärilahjaksi Totti päätti haluta kunnon harjauksen, kurakuorrutuksesta päätellen. Ennen- kuvaa en ottanut koko hevosesta, tässä jo harjauksen jälkeen näkyy enää pieniä paakkuja harjassa. 


Tässä synttärimaaston varrelta meidän "baanaa". Olen ollut tuolla laidunpaikassa nyt arka lähtemään yksin maastoon muualle kuin turvalliselle metsätielle jossa ei liiku autoja. Toivottavasti viikonloppuna päästään maastoilemaan turvallisen seurahevosen kanssa!


Ja tässä vähän aikaisempi laidunkuva, hieman höpsähtänyt ilme. :) 4 kommenttia:

  1. Ihana, kyllä voi hevoset olla erinäköisiä kolmi- ja nelivuotiaina! Hänellä on jo niin hienot lihakset ja muodot. Paljon onnea Totille :)

    VastaaPoista
  2. Myöhästyneet, mutta suuret onnittelut hienolle nelivuotiaalle!

    VastaaPoista