keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Satulansovitusta

Seuraavaa kuvaa voisi kommentoida vilpittömästi "Oho". On meinaan Donau vähän takapainoinen.


Eilen käytiin näyttäytymässä satulansovituksessa. Kieffer jäi nyt levennettäväksi ja saan sen takaisin tänään, katsotaan saisiko siitä vielä kestävämpää ratkaisua vai meneekö suosiolla vaihtoon.

Prestigeä kokeiltiin paljon eri malleja, leveys saisi olla 35-36 ja toppausten mallikin tietynlainen. Paras sovitetuista (tosin leveyttä 34 mikä saattoi vaikuttaa) puski lavoille. Paras kokeilluista satuloista lähti mukaan kokeiltavaksi, eli Amerigon estesatula joka on niin hieno että tekisi mieli ottaa se kotiin keskelle olohuonetta ihailtavaksi. Hyvähän siinä on istua, ihan liian hyvä. Mietin jo, tuleeko ratsastustaito satulakaupan päälle.. ;)

Jos tänne lukijoita eksyy niin mitä ehdottaisitte tällaiseen selkään? :)
Vähän säkää (enemmän kuin emällään), jonkunmoinen satulanpaikka, mutta nyt taitaa olla myös ihan himpun verran takakorkea kehitysvaihe meneillään. Prestigeen olisin mieltynyt nimenomaan hyvien muokkausmahdollisuuksien takia jos kohdalle osuisi joku hyvä, mielellään käytetty tai ainakin "sisäänajettu" satula. Samasta syystä esimerkiksi Bates kiinnostaisi, mutta niitä en ole oikein bongannut mistään eikä ole merkistä kokemusta. Niin ja tässä vaiheessa tosiaan este/yleissatula etsinnässä, eli sellainen jolla olisi mukavaa painella menemään myös kevyessä istunnassa ja maastossa.

Olen itse mieltynyt myös Cliff Barnsbyyn ja Albioniin mutta niitä ei tämänhetkiseen selkään ehdotettu eilen ollenkaan.
Merkkien suhteen en ole nirso, tällä hetkellä periaatteena on se että jos joku satula ostetaan omaksi asti, sen pitäisi olla joko edullinen (max 1200€) ja pitää jälleenmyyntiarvonsa suht hyvin, tai jos on tyyriimpi tapaus niin muokkausmahdollisuuksien pitäisi olla melkoisen hyvät.


Mitäs muuta ohjeistusta saatiin... Ainakin mutkavyö pitäisi ehdottomasti ottaa käyttöön, se estäisi osaltaan satuloiden eteenpäin liukumista ja sellainen saatiinkin kokeiluun mukaan. Mutkavyön sijasta myös Cair-vyö kiinnostaisi ihan ehdottomasti, eikö sen pitäisi ajaa eteenpäin liukumisen suhteen sama asia kuin S-vyön? Nyt on ollut käytössä ns. tavallinen, pehmustettu nahkainen satulavyö.  

16 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hoh hoijaa, en osaa enää kommentoida ;) Olin näkevinäni kommenttini kahtena, joten poistin ylimääräisen, siis ilmeisesti sen yhden ja ainoan... Vaikea laji tämä kommentoiminenkin!


  Satula-asiaan en osaa sanoa mitään muuta kuin käsittääkseni satulapajat valmistavat nykyään vain epäsopivia satuloita ;) mutta herranen aika sentään miten hieno nuori Totti on! Ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä nykyisessä Bloggerin omassa "dynaamisessa" ulkoasussa on muuten sellainen bugi että kommentit näkyy joskus kahtena, olen itsekin huomannut. Pitäisi jaksaa tehdä asialle jotain jossain vaiheessa. :)

   Totti kiittää lämpimästi kehuista! :)

   Poista
 3. Mulla saattaa olla pian yks Cair-vyö ylimääräisenä... Pituutta en muista mut ehkä 125cm. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, voisin kyllä olla kiinnostunut jos jää joutilaaksi! eli tännepäin vaan infoa siinä tapauksessa ;) Meillä on nyt ollut 120cm mutta se riippuu tosi paljon käytössä olevasta satulastakin - nyt tuo kokeiltu 120cm mutkavyö olisi saanut olla joidenkin satuloiden kanssa helposti sen 5-10cm pidempikin!

   Poista
 4. Mun silmään ainakin sen näköinen selkä että Prestigeiden luulis sopivan. Meinasin jo kaupata sulle vyötä mutta sitten tajusin että haet pitkää vyötä... Mulla kun on S-kouluvyö tarpeettomana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne Prestiget mun mielessä kummitteleekin nyt, pahus kun ei Sitä Oikeaa Prestigeä löytynyt vielä tällä kierroksella. Täytyy alkaa metsästämään laajemmin jos Kieffer ei toimi enää. Harmi ettei sulla ollut pitkää vyötä :)
   Mullakin oli S-vyö aikanaan käytössä Viivillä mutta jossain mielenhäiriössä kauppasin sen eteenpäin, ei olisi kannattanut! Siinä oli tosin muistaakseni joustot vaan toisessa päässä mikä taitaa olla huonoin mahdollinen vaihtoehto nykysuositusten mukaan, joten nyt saadaan parempi tilalle.. ;)

   Poista
 5. Presitge on kyllä kaareva siinä missä keiffer suora, eli ei ihme jos ei noiden kahden kokeilun jäljiltä olla vielä löydetty sopivaa.

  Frank Baines saattaisi olla siltä väliltä rungon puolesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen ollut vähän huuli pyöreänä saatujen satulaehdotusten kanssa ;) ei ne Prestiget paikallaan pysyneet kun kokeiltiin. Oma vaisto osoittaisi suorempirunkoisten suuntaan.
   Tähän mennessä potentiaalisin satulavaihtoehto on Sydney (nyt kokeilussa) ja sekin on kyllä suoremmasta päästä. Myös Batesin estesatulan kokeilu odottelee vielä - siitä olisi kahta eri runkomallia, kaarevampaa ja suorempaa, ja mahdollisuus säätää vaihtokaarien ja toppauspalojen kanssa. Kuulostaa hyvältä ainakin paperilla ja siksi haluaisin ehdottomasti kokeilla sen.

   Poista
  2. Batesin käyttäjät on kyllä olleet omiin korviini sattuneiden keskusteluiden mukaan kovin tyytyväisiä..
   Mulla on kiefferin koulujakkara ja sydneyn estepenkki.

   Poista
  3. Tosi kiva kuulla! Oman puskaradion kautta on kuulunut aika vähänlaisesti Bates-kokemuksia joten odotan innolla tuota sovituskäyntiä :)

   Poista
 6. milloin postausta? odottelen innolla ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähipäivinä, paljon on taas tapahtunut ja monta asiaa kesken mistä voisi kirjoitella. Pientä "huoltotaukoa", satulansovitukset jatkuneet jne. :)

   Ihanaa että postauksia odotellaan, yritän täyttää toiveet pikaisesti :)

   Poista
 7. Kerro ihmeessä kun Bates on kokeilussa, että millainen on. :) Itsellänikin se nuorelle suokille mietinnässä mutta kokemuksia olen myös hyvin vähä kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, tässä http://viivintotti.blogspot.fi/2015/04/laatarit-lahestyvat-ja-satulansovitusta.html postauksessa on tietoa Batesin estesatulan ekasta kokeilusta :)

   Tulossa on myös toinen kokeilu ensi viikolla, eli toivon pääseväni vertailemaan yleis- ja estesatulat keskenään, viimeksi kun jälleenmyyjällä ei ollut yleissatulaa paikan päällä. :)

   Poista
 8. Hei kiitos. Itse olen juuri tuota yleispenkkiä miettinyt eli sitä vertailua mielenkiinnolla odottaessa :)

  VastaaPoista