lauantai 3. tammikuuta 2015

Karvaton sporttisuokki

Eilen toteutui yksi monta viikkoa suunniteltu asia, eli Totin klippaus tallinpitäjän tekemänä.

 Koska kyseessä oli ensikertalainen (siis hevonen :D) sai se korviinsa täytettä ääntä vaimentamaan. Ja hyvin meni, välillä hienoista jännittämistä mutta suurimman osan ajasta pieni ruuna oli varsin lunki. 

Karvat jätettiin päähän, jalkoihin ja satulan alle. 
Olisin halunnut ottaa kunnon ennen-jälkeen- rakennekuvat, mutta säiden haltijat päättivät toisin ja toimittivat myrskytuulta ja koko päivän jatkunutta sadetta. Täytyy ottaa joku päivä se Jälkeen-kuva koko hevosesta. 


Ja luonnollisestikin, sydän takapuolen päällä. 

Klippauksen jälkeen Totti sai päälleen uuden (FB-kirppikseltä bongatun) tallitoppaloimen sekä tietenkin sen päälle sateenpitävän loimen. Tajusin muuten että 14 vuoden hevosenomistajuuteni aikana en ole ikinä klipannut omia hevosiani. Aiemmin ei vaan tuntunut olevan tarvetta.

Joku linja klipatun hevosen loimituksen osalta on onneksi jo mielessä kun olen tuttuja seurannut. Esimerkiksi kaulan suojaamisessa ja ratsastusloimien käytössä tuntuu kuitenkin olevan hyvin paljon eroja käytännöissä. Hyviä vinkkejä vastaanotan mielelläni. :)

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, piti vielä sanoa, että mä olen aika tarkka ettei esim tallissa seiso liian kauaa ilman loimea, vaikka välillä onkin ihon hyvä antaa hengähtää.Ratsastuksessa aika pitkälle kelillä kuin kelillä otan alkuveryttelyjen jälkeen enkkufiltin pois. Meillä kun tuota satulaongelmaa on, niin kaikki pelkät ridaloimet vetää satulaa taaksepäin. Ja niin kauan kun hevonen liikkuu eikä taivaalta sada ihan kissoja ja koiria, niin en usko että työnteon aikana paleltuvat (tosin täällä ei niillä parinkympin pakkasilla edes ratsasteta ;)) :)

   Poista
  2. Mitä mä nyt sekoilen täällä, ajattelin vain poistavani toisen samanlaisista kommenteista mutta en onnistunut ...

   Niin, kirjoittelin vain miten hieno Totti on :) Sydän sopii sille <3

   Torstenilla on mittarin ollessa reilusti pakkasen puolella kaulakappaleen lisäksi myös mahaläppä sisäloimessa. Ja mieluummin liikaa kuin liian vähän loimitusta, myös kovalla tuulella yms olen loimittanut enemmän. Silti en ole vielä Torstenia hikisenä loimituksen takia nähnyt :)

   terkuin, Torstenilla nyt 300 g kaulakpl + mahaläppätoppis alla ja 250 g kaulakplulkotoppis ulkona :)

   Poista
  3. Kiitos hyvistä vinkeistä! :) Vähän vaatii vielä harjoittelua tämä klipatun kanssa eläminen. :D tuo mahaläppä olikin hyvä huomio, täytyy metsästää siis vielä sellainen toppaloimi jostain.

   Poista