maanantai 15. joulukuuta 2014

Treenisuunnitelmia tammikuulle

Oma hevosteluni on ollut viime aikoina hiljaiseloa. Tippumisesta seurasi vähän jälkipyykkiä ja toipumista niskan osalta, joten olen pysytellyt pois oman pienen Totti- ratsuni selästä, vaikka kuinka tekisi mieli mennä. Toivottavasti loppuviikosta pääsen jo kiipeämään selkään. 

Pieni kevyempi jakso tuli kyllä ihan hyvään paikkaan, etenkin kelien osalta (pussipimeyden lisäksi jatkuvaa sadetta). Muutaman kerran olen kuitenkin juoksuttanut sekä irtojuoksuttanut Tottia. Se on nyt oppinut laukkaamaan liinassa. Aiemminkin on nostanut laukan ihan hyvin mutta laukkaa on saanut ylläpitää niin voimakkaasti eteenajaen etten ole kokenut mielekkääksi laukkuuttaa, vaan mielummin keskittynyt rentoon pyöreään ravityöskentelyyn (ja toki käyntijaksot välissä). Ja lauantaina oltiin (myös pienen tauon jälkeen) ajamassa niin että tallinpitäjämme ajoi ja itse istuin kyydissä. 

Toteutan myös yhden jo viime kesänä suunnitellun asian, eli jos kaikki menee putkeen niin tammikuussa Totti on pari viikkoa maneesitallilla, samalla tallilla josta on lähtenyt 1-vuotiskeväällä orilaitumelle. Ihanaa ja samalla hieman jännää mennä tutun valmentajan silmien alle! :) Luvassa siis pienen jakson verran ratsutusta ja pari ratsastustuntia niin että saadaan eväitä jatkoa varten. Yritetään käydä samassa paikassa valmentautumassa muutenkin kevään mittaan ja otetaan mahdollisuuksien mukaan myös toinen leirijakso keväämmällä. Odotan todella innolla tammikuuta vaikka hieman jännittääkin, ihanaa nähdä tuttuja ihmisiä ja hevosia. Toivottavasti pieni maalaispoika-hevonen osaa käyttäytyä isolla tallilla. :)

Jos Murphyn laki pitää paikkansa niin treenileiriviikkojen aikana on aivan unelmakelit ja kunnon lumipeite jossa voisi laukkailla pellolla. Tällä hetkellä se ei tosin näytä kovin todennäköiseltä. Kaikki sormet nyt vaan ristissä ettei tule mutkia matkaan ennen tammikuun puoltaväliä. 

Maneesijakson toteutuminen ratkaisi myös sen että Totti klipataan ainakin osittain. Mietin pääni puhki klippausta jo aikaisemmin, puolesta ja vastaan - nykyisellään ei olisi ihan välttämätöntä varsinkin kun näitä lomajaksojakin tulee, mutta taitaa se karvaturri tuupertua maneesiin ilman karvan kevennystä. :) 

Viaton karvaturri nautiskelemassa ulkoilmavälipalasta :)

2 kommenttia:

 1. Jeejee, maneesitreenailu on jees :) Toivotaan että lumihanget saapuvat vasta reissunne jälkeen ;)

  Pakko sanoa tuosta viimeisestä kuvasta, että Totti näyttää koko ajan enemmän ja enemmän Torstenilta... Yhdennäköisyys on huomattava !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totti-pojissa on selkeästi samaa näköä. Kävin just sattumalta katsomassa myös yhtä isoveljeä, siinäkin ihan samaa ilmettä. :)
   Toivotaan että lumihankea riittää vielä tammikuun lopussa ja mielellään pitkäksi aikaa! :)

   Poista