perjantai 17. lokakuuta 2014

Ypäjä- viikonloppu, osa 1 / orikavalkadi

Tässä nyt vihdoin eka raportti Ypäjän kunkkariviikonlopulta, hieman käänteisessä järjestyksessä eli sunnuntai ensimmäisenä.

Muutamaa viikkoa ennen suokkikuninkaallisia sain Facebookin kautta kyselyä, toisinko Totin orikavalkadiin isänsä jälkeläisryhmään. Alkuun mietin että viitsinkö ottaa lisää säätöä muutenkin täyteen viikonloppuun. Sitten mietin toiselta kantilta kuinka kiva kokemus se voisi olla, ja kun isäoriillakin on jo ikää niin ei tiedä kuinka monta mahdollisuutta tulee.
Vielä kun Tottia ratsuttava tallinpitäjämme oli muutenkin Ypäjällä tuolloin ja lupasi ratsastaa Totin kavalkadissa niin asia oli ratkaistu ja ilmoitin että ollaan tulossa. Kolmivuotiaan ensimmäinen julkinen esiintyminen ratsastajan kanssa oli siis vaatimattomasti Ypäjän derbykentällä. ;)

Laatarien jälkeen Totti sai lauantaina vapaapäivän. Sunnuntaiaamuna menin tallille siistimään esiintyjän kuntoon. Harjan päällimmäiseen kerrokseen laitoin verkon jotta harja pysyisi siististi yhdellä puolella kaulaa. Otsatukan letitin myös, koska se oli kunkkarien aikaan hassun näköinen paksu tasatukka jota ei saanut siistiksi millään. Valkoiset pintelitkin laitettiin jo kotitallilla, ettei paikan päällä tarvitsisi säätää liikoja vaan toimittaisiin mallilla satula selkään ja hevonen derbykentän reunalle ratsastajaa odottelemaan.

Katse kohti derbykenttää
Kun samassa trailerissa matkustanut toinen hevonen meni laatarisuoritukseensa ja Totilla oli varusteet kunnossa, ei parkkialueella ollut oikein seisoskelua kummempaa tekemistä niin lähdin taluttamaan Tottia vähän turhankin ajoissa derbykentän viereiselle hiekka-alueelle joka toimi kavalkadin osallistujien verryttelynä. Siinä odoteltiin aikamme, Totti tietysti katseli ympärilleen mutta oli kuitenkin kivan tyynellä asenteella liikenteessä.

Ratsastajan saavuttua paikalle oli vielä aikaa lyhyelle verryttelylle ennen areenalle menoa. Totti oli vähän hitaampi kuin kotona, mutta hyvin ratsastettavissa kuulemma.
Kavalkadia en saanut videolle kun keskityin räpsimään kuvia. Tästä linkistä löytyy kuvia tasapuolisesti kaikista esiintyjistä.Totti oli derbykentällä ihan suvereenisti, siellä keventelivät menemään kunkkariyleisön edessä 110cm Hipposluokan esteiden seassa. ;) Ei kyttäilyä vaan oli ihan läsnä ratsastajan kanssa. Eivät laukanneet tällä kertaa kun ei ollut hokkejakaan. Hyvin meni joka tapauksessa, kolmivuotias esiintyi ihan tosissaan.

Kavalkadin jälkeen käytiin jo autolla, josta meidät tultiin vielä hakemaan yhteiskuvaan muun jälkeläisryhmän kanssa. Tässä vaiheessa Totilla meinasi jo mennä hermot paikallaan seisomiseen, kun se kuvitteli jo pääsevänsä matkakaverin kanssa traileriin. Kaverukset odottelivat trailerissa vielä hetken aikaa (lounaan verran), kunnes lähdettiin kotitallia kohti. 

Tästä alkoikin Totin erittäin hyvin ansaittu lomaviikko. :)


Meidän kaverikuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti